Martin Károly Kultúra

Rozprávkové Habakuky sú od mája otvorené

Habakuky – Dobšinského rozprávkový svet na Donovaloch snáď už asi ani nie je potrebné predstavovať. Dedinku s netradičnými architektonickými objektami za 2 roky existencie navštívilo viac ako 93 000 domácich i zahraničných návštevníkov všetkých veko

Počnúc májom vstupujú HABAKUKY do tretej letnej sezóny a počas mesiacov máj, jún je pripravený nový rozprávkový program pre žiakov školských zariadení a ako i pre záujemcov z radov individuálnych návštevníkov. Počas víkendov v uvedených mesiacoch je areál otvorený iba na prehliadku bez rozprávkového programu.
Návšteva rozprávkovej dediny HABAKUKY na Donovaloch vtiahne každého bez ohľadu na vek do originálnej atmosféry slovenských ľudových rozprávok . V autentickom prostredí rozprávkovej architektúry ožívajú hrdinovia slovenských rozprávok – návštevníci tu stretnú Laktibradu, Popolvára ,Čerta a Starú dievku ale aj Vlka, či Hlúpu ženu , ktorí prostredníctvom divadelných predstavení rozprávajú svoje príbehy. Všetko tu pôsobí tak autenticky, že divák len čaká, kedy sa spoza Škrupinového zámku vynorí sám pán Dobšinský a zastaví sa napr. u kováča, kujúceho železné klince či u suseda zvončekára v domčeku s názvom Železná hora. Fantázia a hravosť číhajú na každom rohu a dieťa či dospelý sa stáva súčasťou života rozprávkových hrdinov a remeselníkov v tejto neobyčajnej dedinke – platí sa ich menou (zlaté a strieborné mince HABAKUKY), v miestnej Hodovni sa dá občerstviť napr.. mokom Zlatej Priadky,alebo Valibukovými silouškami. Ak práve návštevník nepozerá rozprákové predstavenie , môže si oddýchnuť na priestrannej lúke s preliezkami a oborou so zvieratkami či vyskúšať svoju zručnosť a kreativitu v tvorivých dielňach. Hlavná letná sezóna začína v Habakukoch 1.7.2011 a počas celých letných prázdnin bude areál otvorený denne od 10:00 do 18:00 hod. Okrem nového rozprávkového programu sú pripravené aj ďalšie prekvapenia pre všetkých, ktorí chcú prežiť rozprávkový deň na Habakukoch. ZDROJ: HABAKUKY, o.z.

Habakuky
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM