Michal Majer Rôzne

Rozpadnutý chodník v centre čaká na financie

Už viac ako rok je chodník na ulici Janka Kráľa vedúci popri parku v dezolátnom stave. Okrem chýbajúceho asfaltu a nerovného povrchu sťažuje chodcom prechod po chodníku aj množstvo štrku či čiastočne odkrytá šachta, ktorá predstavuje nebezpečenstvo n

Chodník je v takomto stave už viac ako dvanásť mesiacov. Na danom mieste totiž Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť budovala sústavu na likvidáciu odpadových vôd. Druhá etapa výstavby kanalizácie síce skončila úspešne, no o prinavrátenie pôvodného vzhľadu chodníka sa doteraz nikto nepostaral. „Oddelenie dopravných stavieb mesta Banská Bystrica vydalo rozhodnutie na základe dohody s realizátorom stavby, že obnoví povrch miestnej komunikácie v celej jej šírke. To znamená, že vodárenská spoločnosť mala dať do poriadku cestu a mesto sa za to zaviazalo upraviť vzhľad chodníka,“ hovorí bližšie o celej veci Ivan Zehnal, vedúci Odboru komunálnych služieb.

Kým vodárne svoju úlohu splnili a cestu pokryli novým asfaltom, magistrát už viac ako rok čaká na dotácie, ktoré by pomohli povrch frekventovaného chodníka obnoviť. „Hospodárska kríza a terajší stav mestskej pokladnice, ktorý spôsobil výpadok podielových daní, nám to nijako neuľahčujú,“ vysvetľuje Zehnal. Dúfa však, že projekt na obnovu miestnych komunikácií, ktorý je na svete už viac ako mesiac, sa dočká svojej realizácie. „Zatiaľ je to v štádiu riešenia, ale pokiaľ by všetko išlo podľa plánu, okrem spomínaného úseku obnovíme aj ďalších viac ako 50 chodníkov a ciest,“ dodáva na záver vedúci Odboru komunálnych služieb.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM