Monika Obrtalová Kultúra

Rozlúčkový koncert s Hudobným letom

Stredoslovenské múzeum aj tento rok počas letných mesiacov pripravilo pre všetkých milovníkov klasickej hudby lahôdku v podobe koncertov z cyklu Hudobné leto. Návštevníkom tohtoročného Hudobného leta svoje umenie predstavili sopranistky Lee Young Su

Tohtoročné Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu uzatvorí koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 11. septembra v Sakrálnej sieni Thurzovho domu o 16.00 hodine. Tentokrát návštevníkov očarí pätica talentovaných hudobníkov pod názvom Pantaleónové kvinteto. Túto hudobnú formáciu tvorí Peter Palacka, ktorý sa predstaví hrou na bajane, Ján Sedlický na husliach, za klavírom bude Adam Stráňavský, Jozef Sivák zahrá na elektrickej gitare a Jakub Stračina očarí hrou na kontrabase.

Nedeľa 11. septembra bude v Stredoslovenskom múzeu patriť štýlu „nuevo tango“ a skladbám vynikajúceho argentínskeho hudobníka Astora Piazzollu. Obdivovateľom argentínskeho tanga netreba meno Astora Piazzollu ani predstavovať. Tento argentínsky hudobník je považovaný za najdôležitejšieho skladateľa tanga prvej polovice 20. storočia. Nechajte sa uniesť očarujúcimi tónmi vášnivého argentínskeho tanga v podaní mladých talentovaných umelcov. Vstup na rozlúčkový koncert s Hudobným letom v Stredoslovenskom múzeu je voľný.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM