Michal Majer Hokej

Rozlúčka so sezónou: Smútok strieda radosť

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica dali bodku za bronzovou sezónou na štvrtkom popoludňajšom stretnutí s fanúšikmi. Podpisy hráčov, spoločné fotografovanie alebo rozhovory so svojimi obľúbenými hokejistami si priaznivci Baranov dokonale vychutnali. Kapi

Jeho spoluhráči aj s trénerom Milanom Stašom za veľkým stolom podpisovali ostošesť. ,,Vidíme veľký záujem. Aj keď nie je zápas, prišli vo veľkom počte, tešia sa na našich hráčov. Vidím na nich, že sa nemračia, naopak usmievajú sa, ich gratulácie hovoria za všetko," povedal tréner Milan Staš počas autogramiády.

Pozitívne pocity postupne silnejú aj u najlepšieho strelca mužstva Romana Tománka. ,,Sme radi, že ľudia prišli. Povzbudzovali nás celú sezónu, aj teraz ukázali veľkú náklonnosť k tomu klubu aj nám hráčom. Sme im vďační, myslím si, že sme sa im svojimi výkonmi aspoň trošku odvďačili,„ povedal Roman, ktorý po počiatočnom sklamaní prichádza na chuť aj bronzovému kovu. //,,Kto by nechcel tretie miesto? Sme spokojní, aj keď finále bolo veľmi blízko. Máme bronzové medaily, myslím si, že je to úspech pre každého za celoročnú odvedenú prácu,“ //dodal Roman.

Čas je najlepší liek, ktorý zahojí každú boľačku. V prípade hokejistov HC´05 Banská Bystrica začal spoľahlivo účinkovať už po niekoľkých dňoch. Sklamanie z vyradenia v semifinále postupne strieda spokojnosť z bronzových medailí, ktoré znamenajú pre mladý klub historický úspech.

,,Po prehratom zápase boli pocity všelijaké, chceli sme ísť ďalej, až do finále,„ rozhovoril sa jeden z dvojice asistentov trénera Vladimír Országh. ,,Na druhej strane, sklamanie trošku opadlo, keď sme si zrekapitulovali sezónu, môžeme byť veľmi spokojní. Aj účasť fanúšikov na rozlúčke so sezónou dáva za pravdu, že bola naozaj vydarená a máme na čom stavať aj do dalších sezón.“

Jeden z najskúsenejších hráčov Baranov Miroslav Hlinka sa pridal. ,,Vlado má pravdu. Boli sme krôčik od finále. Na tretí rok v extralige to nie je zlé, na druhej strane boli sme kúsok od pomyselného vrcholu, to zamrzí. Na finále sme mali. Teraz treba stráviť to, že sme bojovali svojim spôsobom o ten najvyšší vrchol, nevyšlo to. Hokej v Banskej Bystrici má na čom stavať," povedal Miroslav Hlinka.

Text a foto: hc05.sk

hokej_autogramiada
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM