Jakub Forgács Rôzne Správy

ROZHOVOR s finalistkou Miss Slovensko spod Urpína: Barbora má recept na dokonalú postavu

Do finále prestížnej súťaže krásy sa dostala aj Bystričanka Barbora Minárová. Ako vníma ostatné dievčatá v súťaži a z čoho má pred finálovým večerom obavy?

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s finalistkou Miss Slovensko spod Urpína: Barbora má recept na dokonalú postavu
6
Galéria
Zdroj: Peter Stas/Miss Slovensko

Prednedávnom sme spoznali finalistky súťaže Miss Slovensko 2021. Mnohých Bystričanov potešilo, že sú medzi nimi hneď dve krásky spod Urpína. Jednou z nich je aj Barbora Minárová (20), ktorá už s modelingom má skúsenosti, absolvovala rôzne fotenia, módne prehliadky na Slovensku a dokonca bola aj finalistkou súťaže Fotomodelka Európy. Krásnu finalistku sme pre vás vyspovedali v rozhovore.

Odvaha od predavačky

„Do súťaže Miss Slovensko 2021 som sa rozhodla prihlásiť preto, lebo bolo vždy mojim snom reprezentovať svoju krajinu prostredníctvom súťaže, akou je práve táto. V ktorej sa prepája krása s inteligenciou a dobročinnosťou,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 Barbora.

„Odvahu mi okrem iného dodala jedna pani predavačka v obchode, ktorej som sa veľmi páčila,“ doplnila s úsmevom.

Ako sama priznala, nečakala až takýto úspech. „Som dievča, ktoré si častokrát neverí a postup do finále projektu Miss Slovensko 2021 bolo poriadne prekvapenie. Nie je to už zrazu „len“ lokálna módna prehliadka alebo „ len“ nejaké fotenie, ale je to niečo, kde ma začnú spoznávať a sledovať verejne ľudia, pretože je to na Slovensku populárna súťaž,“ pokračovala Barbora v rozprávaní.

Exotika aj talent na jazyky

A čím kráska spod Urpína zaujala porotu? „Myslím si, že svojim „exotickým“ vzhľadom a dobrou znalosťou cudzích jazykov,“ poznamenala mladá finalistka.

Hoci podporu má aj u blízkych, rodičia si podľa Barbory od podania prihlášky na Miss Slovensko prešli troma fázami. „Prvou bolo odhováranie, druhou bolo „ale ešte je to len semifinále“, a keď som sa dostala do finále, tak to prežívali ešte viac ako ja. Tešili sa, ale aj zároveň báli, aby som to všetko zvládla. Svojich rodičov veľmi ľúbim a som rada, že si ma tak chránia,“ priznala finalistka, ktorá priateľa momentálne nemá, takže po rodičoch jej držia palce hlavne kamaráti.

Bez rivality

Zaujímalo nás aj to, čo hovorí na ostatné dievčatá. „Sme naozaj silná finálová dvanástka. Dievčatá sú veľmi inteligentné a krásne. Mali sme možnosť spoznať sa už na prvom sústredení. Musím povedať, že každá sme úplne iná, takže konkurencia je veľmi vysoká,“ pokračovala Barbora, ktorá vraj zatiaľ medzi nimi necítila žiadnu rivalitu.

„Myslím si, že každá považuje za veľký úspech už len to, že je vo finálovej 12tke,“ doplnila.

Ďalšie aktuálne správy

Rázne rozhodnutie

Barboru teší, že sa tento ročník uskutočnil aj napriek pandémii. „Aj keď, samozrejme, stále musíme dodržiavať prísne opatrenia, ako je pravidelné testovanie, nosenie rúšok, čo je celkom vyčerpávajúce. Dokonca som sa rozhodla, aj kvôli súťaži, dať sa zaočkovať. Je to v podstate iný ročník len tým, že si všetci dávame väčší pozor na zdravie,“ vysvetlila finalistka.

Finále je síce ešte ďaleko, no Barbora nejaké obavy predsa má. „Najviac sa bojím, že počas finálového večera dievčatá začnú stresovať, a to dostane do nepohody aj mňa,“ prezradila kráska, podľa ktorej bude veľmi dôležité zachovať si jasnú myseľ a užiť si to. „Veď o tom to aj je,“ podotkla.

A aký má mladá Bystričanka recept na dokonalú postavu? „V dnešnej dobe ľudia radi zachádzajú v jedle do extrémov. Mňa moja mamka učila, že jesť treba všetko ale s mierou, hýbať sa každý deň a počúvať svoje telo, lebo ono vie najlepšie, čo mu chýba,“ prezradila Barbora.

Ako vidí budúcnosť?

Barbora od septembra nastúpi na Karlovu univerzitu v Prahe, kde bude študovať balkánske jazyky. „Je to ešte dlhá cesta, ktorú musím zvládnuť. Keď zvládnem školu, potom uvidím, kam ma život zavedie. Nevylučujem ani to, že sa budem živiť modelingom, ale predsa školu je vždy potrebné mať,“ poznamenala.

Mladá kráska má svoje obľúbené miesto aj v rodnej Banskej Bystrici. „Voľné chvíle najradšej trávim na Pršianskej Terase, kde aj bývam. Tam sa dokážem so slúchadlami v ušiach prechádzať a behať od vidím do nevidím,“ dodala Barbora na záver.

Zábery krásnej Barbory si môžete pozrieť aj v priloženej galérii.

V ďalšom rozhovore vám predstavíme aj druhú bystrickú finalistku Miss Slovensko 2021 Lujzu Kalčokovú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Bystričanka Barbora Minárová bojuje vo finále Miss Slovensko
6
Galéria
Zdroj: Peter Stas/Miss Slovensko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM