Správy

Rooseveltka sa vracia k bežnému fungovaniu: Prácu v nemocnici si našli aj Ukrajinky

Obdobie veľkonočných sviatkov bolo na urgentnom príjme pokojné a rozsah starostlivosti sa neodlišoval od bežného obdobia. Aká je situácia v nemocnici?

Ilustračný obrázok k článku Rooseveltka sa vracia k bežnému fungovaniu: Prácu v nemocnici si našli aj Ukrajinky
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici sa aj napriek pandémii nového koronavírusu postupne vracia k bežnému fungovaniu. V utorok to potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Desiatky v karanténe

Pripomenula však, že vedenie s ochorením COVID-19 aj naďalej počíta. „Máme na jeho liečbu vyčlenené kapacity, nepredstavuje už však zásadné obmedzenie pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ podotkla a dodala, že úplný návrat do bežného režimu spomaľuje nemocnici karanténa približne 30 zamestnancov.

Podľa nej posledných sedem dní sa počty pacientov s ochorením alebo pozitivitou na nový koronavírus pohybujú medzi 23 až 30.

O tom, koľkých Ukrajincov už ošetrili na urgentnom príjme či zamestnali priamo v nemocnici, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Prijali Ukrajinky

Ako ďalej doplnila, obdobie veľkonočných sviatkov bolo na urgentnom príjme pokojné a rozsah starostlivosti sa neodlišoval od bežného obdobia. Uviedla tiež, že Rooseveltova nemocnica doteraz ošetrila 58 ukrajinských pacientov na urgentnom príjme. O ďalších 34 sa starali ambulantne a osem bolo hospitalizovaných na lôžku.

„V priebehu obdobia od 24. februára sme na pozíciu zdravotnícky asistent prijali dve zamestnankyne pôvodom z Ukrajiny a štyri sú v prijímacom konaní,“ ukončila hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM