Monika Obrtalová Rôzne

Riadne sme to pokazili

Takmer vyhratý zápas sme dokázali za 20 minút poriadne pokaziť. Prvé dve tretiny sme mali našliapnuté na víťazstvo, ale v poslednej tretine to vyzeralo akoby Baranom došli sily. To využili hostia zo Zvolena a napokon v ich prospech rozhodli samostatn

HC'05 B. Bystrica – HKM Zvolen 3:4 sn (2:0, 1:1, 0:2, – 0:0, 0:1) Góly: 6. Bambúch, 16. Kolba, 23. Češík – 35. Trochta, 53. Slovák, 59. Baláž, rozh. sam. nájazd Brabenec. Rozhodcovia:Lokšík – Valach, Novák, vylúčení: 5:5, presilovky 1:2, v oslabení: 0:0, 2662 divákov.

V 23. min už viedli v domáci 3:0 a nič nenapovedalo, že pohronské derby vyústí do otvoreného napínavého konca. Náladu ˇbaranom' zdvihol obranca Bambúch po jeho typickej delovke už v 6. min pod hornú žŕdku. V 16. min sa zasa nemýlil z podobnej vzdialenosti, no z opačnej strany Kolba, keď domáci hrali presilovku o dvoch hráčov. A keď v 23. min Češík v tlačenici pred bránkou sa najlepšie zorientoval a pridal tretí gól, zdalo sa, že premiéra v novej sezóne pred domácimi divákmi vyjde novému kormidelníkovi Fínovi Suhonenovi bez vážnejších komplikácii.

Zvolenčania trpeli na streleckú impotenciu a rovnako ako predtým doma v zápase s Košicami si síce šance vypracovali, no mierili nepresne, alebo nechali vyniknúť brankára Chorošuna. V úvodnej tretine pred ním pohoreli Baláž, Slovák, Šiška i L. Jurík, kontaktný gól mohol streliť aj Trochta. Až v 35. min rovnaký hráč v presilovke, dve sekundy pred jej vypršaním, aj trochu so šťastím Chorošuna prekonal a vlial trochu do zvolenských žíl nádej na zvrat. Bystričania s lepším ‚nosom‘ na góly v efektívnosti zatienili svojho tradičného rivala, no istotu pred záverečnou tretinou proti húževnatým hosťom mať nemohli ani zďaleka.

V 49. min sa ponúkla pre domácich príležitosť hrať dve minúty presilovku piatich na troch a spečatiť svoje víťazstvo. Zúfala streľba a napokon aj faul Haverinena spôsobil, že sa výhoda početnej prevahy otočila a Zvolenčania obranný val súpera aj prelomili. V 53. min po nahrávke L. Juríka sa zblízka nemýlil Slovák a opäť sa začal vyplavovať adrenalín, badateľný hlavne v samom závere, keď po konzultácii s videorozhodcom platil v 59. min vyrovnávajúci gól Baláža, ktorý puk doslova pretlačil zblízka za chrbát Chorošuna. V päťminútovom predĺžení sa už viac myslelo na samostatné nájazdy, v ktorých bol vďaka Brabencovi úspešnejší Zvolen.

Zdroj a foto: TASR

hokej bb zv
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM