Monika Obrtalová Rôzne

Retro 04-10

Štátna vedecká knižnica pozýva širokú verejnosť na výstavu fotografa Radovana Briesa Retro 04-10, ktorá bude sprístupnená záujemcom od utorka 23. augusta do 19. septembra v Átriu ŠVK. Výstava zachytáva prírodu, architektúru, rôzne spoločenské udalost

Autor sa prvý krát k fotoaparátu dostal v roku 1989, no novou etapou sa stal pre Radovana Briesa vek digitálnej fotografia a jej spracovanie. Objektom jeho fotografií sú detaily prírody, architektúra, hory a krajina, spoločenské podujatia, šport a mnohé iné. Banskobystrický fotograf sa zúčastnil viacerých medzinárodných súťaží, prezentoval sa samostatnými výstavami v Kremnici a Banskej Bystrici.

Okrem iných úspechov si odniesol ocenenia ako víťaz kategórie vo fotografickej súťaži horskej fotografie Hory a mesto 2006 a 2008, Zlatá medaila FIAP v medzinárodnej súťaži STROM za celú súťažnú kolekciu v roku 2007. Ako sám tvrdí, fotografovanie je pre neho forma oddychu, odreagovania sa od dnešného uponáhľaného sveta, čo mu dodáva množstvo energie. V súčasnosti je členom Slovenského syndikátu novinárov.

Zdroj: ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM