Jakub Forgács Správy

Rekonštrukciou štadióna to skončiť nemusí: Nosko prezradil, čo by malo nasledovať

Štadión SNP v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Bystrický primátor v súvislosti s ním spomenul pozitívne správy.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukciou štadióna to skončiť nemusí: Nosko prezradil, čo by malo nasledovať
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Banskobystrický primátor Ján Nosko na svojej facebookovej stránke uviedol, že vo štvrtok sa na spoločnom stretnutí s ministrom obrany Jaroslavom Naďom a vedením UMB dozvedel samé pozitívne správy. „Rozprávali sme sa nielen o prebiehajúcich projektoch z dielne rezortu obrany, ale aj o víziách a ďalšej spolupráci,“ napísal Nosko.

O letisku aj štadióne

„Som rád, že pán minister nemení názor a neustále deklaruje záujem zachovať civilnú časť Letiska Sliač, ktoré má strategický význam a patrí medzi kľúčové aspekty rozvoja cestovného ruchu v našom regióne,“ pokračoval primátor.

Zaujímavé sú aj informácie týkajúce sa Štadióna SNP, ktorý v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. „Teší ma, že oproti pôvodnému projektu sa navýši kapacita sedačiek a po dokončení rekonštrukcie hlavného štadióna bude vypracovaný projekt prestrešenia všetkých tribún,“ prezradil Nosko.

Nové veliteľstvo

Ako pokračoval, aktuálne sú v štádiu rekonštrukcie aj ubytovne VŠC Dukla, ktoré budú slúžiť o rok aj účastníkom EYOF-u. „Ambíciou ministerstva obrany je následne pokračovať v obnove ďalších objektov, vytvárať potrebnú športovú infraštruktúru a zázemie pre rôzne druhy športov. Napríklad, už budúci rok by sa malo začať s rekonštrukciou bývalého jedálensko-kuchynského bloku, ktorý sa zmení na zázemie pre potreby džuda,“ spomenul primátor.

V neposlednom rade ho minister informoval aj o tom, že v Banskej Bystrici vzniklo Spoločné operačné veliteľstvo pre vojačky a vojakov, ktorí plnia rôzne operácie vyžadujúce si dôsledné plánovanie a jednotné velenie a riadenie.

Aktuálne zábery zo štadióna si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Národný atletický štadión v Bystrici na aktuálnych záberoch
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM