Michal Majer Rôzne

Rekonštrukcia Rooseveltovej nemocnice je pozastavená

Ešte koncom roka 2009 podala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici na ministerstvo zdravotníctva žiadosť o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry. Na opravu priestorov urgentného príjmu a chirur

Na rekonštrukciu urgentného príjmu, operačných sál a chirurgického oddelenia získala nemocnica viac ako 26 miliónov eur. Realizovaná mala byť v dvoch etapách a práce na oprave spomínaných objektov by podľa odhadov trvali približne dva roky. „V prvej fáze sa dostavia časť nových operačných sál a v druhej fáze sa zrekonštruuje časť starých sál. Nemocnica tak prejde na minimálne dvojzmennú prevádzku,“ vyjadril sa ešte v júli k pripravovanej rekonštrukcii riaditeľ Rooseveltovej nemocnice Ján Šulaj. Projekt počítal aj s núdzovým režimom v prípade prestavby urgentného príjmu. „O pacientov v tejto časti bude počas rekonštrukcie postarané v malom vysunutom ARO pracovisku. Máme pripravené aj väčšie priestory, v prípade nejakého hromadného nešťastia,“ ubezpečil pred mesiacom Šulaj.

Dnes je ale všetko inak. Kedy sa pacienti dočkajú krajšieho prostredia je kvôli rozhodnutiu súčasného ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika otázne. Ten koncom júla tohto roku vydal príkaz, podľa ktorého jednotlivé útvary ministerstva zdravotníctva nemôžu prijímať žiadne rozhodnutia v procesoch prebiehajúcich výberových konaní, verejných obstarávaní a nakladaní s hnuteľným či nehnuteľným majetkom ministerstva. V praxi to teda znamená, že všetky prebiehajúce či začínajúce výberové konania na dodávateľov musia byť pozastavené. „Všetko je pripravené na realizáciu projektu. Máme peniaze, aj potencionálneho dodávateľa stavby, aj termíny kedy čo treba splniť. Problém je však niekde inde. Takto nám projekt aj peniaze stoja a je otázne, kedy sa všetko pohne smerom dopredu. Isté je len to, že všetko musí byť hotové v roku 2012 a takto to nemusíme stihnúť,“ uzavrel celú vec Peter Molnár z Oddelenia kvality Rooseveltovej nemocnice.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM