Monika Obrtalová Rôzne

Reklám na terasách bude neúrekom aj túto sezónu

Letná sezóna sa blíži a terás na námestí každým týždňom pribúda. Mnohí si už letný pobyt bez posedenia v centre s pohárom vychladeného piva alebo zmrzliny v ruke nevedia ani predstaviť. Atmosféru však často narúšajú reklamy a nejednotný vzhľad terás,

Primátor ako aj poslanci pripravili v týchto dňoch všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by prítomnosť reklám na terasách značne zredukovalo a takisto by terasy na hlavnom námestí dostali jednotný šat. „Návrh tohto VZN o sezónnych posedeniach v centrálnej mestskej zóne je momentálne v legislatívnom konaní a čaká na schválenie poslancami. Bude to však nejaký čas trvať, a preto predpokladáme že VZN bude platiť až od budúcoročnej sezóny,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Monika Pastuchová.

Pripomenula, že aj v súčasnosti musí pri zriadení letnej terasy v centre mesta jej majiteľ dodržať stanovené podmienky, inak mu hrozí pokuta. „Na Námestí SNP sa konkretizuje umiestnenie terasy 3 metre od objektu a 0,5 metra od komunikácie. Toto sa nevzťahuje na umiestnenie posedenia na Dolnej ulici, kde sa vyžaduje iba dodržanie odstupu 0,5 metra od komunikácie z dôvodu nedostatočného priestoru v uvedenej lokalite,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Tento rok zatiaľ eviduje magistrát viac ako 20 žiadostí na zriadenie letného posedenia, z ktorých väčšina funguje od 1. mája do 31. októbra. „Zaznamenali sme úbytok terás oproti vlaňajšku z dôvodu ukončenia prevádzky niektorých podnikov. Napríklad v Beniczkého dome skončili dve prevádzky, teda aj dve terasy a takisto ukončila svoju činnosť aj Starobystrická pivnica. Na hlavnom námestí tak bude celkovo 16 terás, teda o 3 menej ako minulý rok,“ uzavrela Pastuchová.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM