Redakcia radí: Chrumkavé kuracie kúsky v pistáciovej kruste
Ak ste nabrali počas zimy nejaké to kilečko na váhe, pripravte si ľahký obed bohatý na bielkoviny a prísun vitamínov.
Chicken strips obalené v chrumkavej kruste z pistácií a semiačok, uložené na čerstvom špenátovom šaláte s cesnakom, cviklovými výhonkami a pistáciami, podávané s domácou černicovou omáčkou. Najlepšie chutí s vychladeným pivom druhu IPA.
INGREDIENCIE
Mäso 400 g kuracie prsia Soľ, korenie 100 g lúpaných nesolených pistácií 30 g ľanových semiačok 50 g strúhanky Údená soľ Limetové korenie 2 vajcia Olivový olej
Šalát Za hrsť čerstvého špenátu 2 strúčiky cesnaku 2 citróny Extra panenský olivový olej Cviklové výhonky Čerstvý koriander Zopár černíc a pistácií na ozdobenie Čučoriedková soľ (prípadne iná hrubozrnná soľ)
Omáčka 80 ml vody 1,5 lyžice medu 120 g černíc 1/2 limety
Redakcia radí: Ochutnajte skvelý jablkový koláč. Klasiku, ktorá nikdy nesklame
POSTUP
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Kuracie prsia umyjeme, usušíme, nakrájame na väčšie kúsky a z každej strany mierne osolíme a okoreníme. V mixéri rozmixujeme pistácie, semiačka, údenú soľ, strúhanku a limetové korenie. Kuracie kúsky namočíme do rozšľahaných vajec a obalíme z každej strany v pripravenej pistáciovej zmesi. Rozložíme rovnomerne na plech s papierom na pečenie. Kúsky pokvapkáme olivovým olejom (môžeme použiť rozprašovač). Vložíme ich do rúry na približne 20 minút a pečieme pokým kuracie prsia nezačnú chytať hnedú farbu.
Zatiaľ si umyjeme a usušíme špenátové listy. V malej miske si zmiešame dokopy olivový olej, šťavu z oboch citrónov, pretlačený cesnak a môžeme pridať aj trochu farebného korenia.
Špenát zmiešame s cviklovými výhonkami a koriandrom. Pistácie, černice, pripravený dressing a čučoriedkovú soľ pridáme k šalátu až tesne pred podávaním.
Pripravíme si omáčku. Černice rozvaríme vo vode hrnci spolu s medom, necháme zredukovať, odstavíme z ohňa a môžeme dochutiť limetovou šťavou.
Kuracie kúsky podávame na čerstvom šaláte, namáčame v omáčke a zapíjame vychladeným pivom:-). Veľa skvelých receptov nájdete na nin.sk