Marcel Páleš Samospráva

Razantné dianie na Úrade BBSK: Nové vedenie ruší miesta aj celé odbory!

Racionalizácia súčasného stavu a zvýšenie efektívnosti práce aj financovania - to sú ciele nového vedenia Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. V týchto dňoch došlo preto k výrazným zmenám.

Ilustračný obrázok k článku Razantné dianie na Úrade BBSK: Nové vedenie ruší miesta aj celé odbory!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický samosprávny kraj analyzuje súčasný personálny stav kancelárie predsedu a Úradu BBSK a súčasne aj kompetencie jednotlivých zamestnancov. Jedným zo zámerov a cieľov nového vedenia BBSK je racionalizovať súčasný stav, zvýšiť efektívnosť práce na Úrade BBSK a efektívne nakladať s verejnými zdrojmi. Najnovšie sa preto pristúpilo ku konkrétnym rozhodnutiam.

Zrušené odbory aj administratívne pozície

Ako sa píše na oficiálnej stránke Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja, v súvislosti so spomenutými cieľmi prijíma vedenie BBSK rozhodnutia o organizačných zmenách Úradu BBSK postupne vo viacerých etapách. „Všetky organizačné zmeny sa uskutočňujú formou Dodatkov k Organizačnému poriadku Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja,“ uvádza Kancelária predsedu BBSK.

Od 1. marca 2014 sa teda mení organizačná štruktúra BBSK. Ruší sa Odbor hospodárskej stratégie a riadenia majetku, Odbor finančného riadenia a rozpočtu, Odbor sociálnych politík, Odbor vzdelávania a kultúry a tým sa rušia aj pracovné pozície vedúcich uvedených odborov.

„Zároveň budú na týchto odboroch zrušené tri pozície administratívnych pracovníkov – na jednom odbore nebola táto pozícia vytvorená. Oddelenia zrušených odborov sa presúvajú pod priamu riadiacu pôsobnosť riaditeľa úradu,“ uviedla Iveta Kureková, odborná referentka pre styk s verejnosťou.

Ďalšie rušenia

Na oddelení cestnej infraštruktúry budú zrušené tri pracovné pozície – odborný referent-inšpektor údržby ciest. Na útvare právnych služieb sa zruší jedna pracovná pozícia – odborný referent-právnik. Na oddelení vzdelávania a športu sa ruší jedna pracovná pozícia – odborný referent pre vzdelávanie.

„Zamestnancom, ktorým sa na základe organizačnej zmeny, zrušila pracovná pozícia, a neprijali ponuku ukončiť pracovný pomer dohodou z organizačných dôvodov, začne plynúť od 1. marca zákonná výpovedná doba,“ uvádza sa na oficiálnej stránke BBSK.

Od 1. marca 2014 tak bude v Úrade BBSK a Kancelárii predsedu BBSK celkovo zracionalizovaný personálny stav o 15 zamestnancov. Všetky organizačné zmeny Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja boli prerokovávané so Závodným výborom Základnej organizácie Odborového zväzu SLOVES pri Úrade Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM