Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Užite si denného svetla, záver týždňa bude príjemne jesenný

Pred víkendovým posunom času si vychutnajte pekný polooblačný piatok, s teplotami 8 až 13 stupňov Celzia. Oslavujú Dobromily a sladký Eros.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Užite si denného svetla, záver týždňa bude príjemne jesenný
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne polojasno, ráno a dopoludnia ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou. V priebehu dňa miestami oblačno. Najvyššia denná teplota 12 až 15 st. Slabý, popoludní miestami juhozápadný vietor do 15 km/h.

Stred: Jasno až polojasno, v nižších polohách ráno a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. V priebehu dňa od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 st. Slabý vietor. K večeru na horách silný až prudký vietor.

Východ: Jasno až polojasno, v nižších polohách ráno a dopoludnia ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. V priebehu dňa od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 7 až 12 st. Slabý, popoludní juhozápadný vietor do 20 km/h. K večeru na horách silný vietor.

Meniny má Dobromila

Ženské meno Dobromila má slovanský pôvod a význam mena je „milujúca dobro“. Dobromily sa ťažko vzdávajú. Pre svoju neústupčivosť prekonávajú v živote mnoho prekážok. Sú samostatné a v prvom rade svojrázne.

Dobromily sú zahľadené do seba a nestrpia, aby hrali podriadenú úlohu. Tieto ženy nemajú rady ľudí, ktorí nie sú priami. Veľmi skoro sa stanú nezávislými a majú vždy jasno v otázke svojho vzťahu k iným. Dobre sa uplatnia vo vedúcej pozícii. Blahodarne na ne pôsobia prechádzky v prírode. Ovplyvňujú ich planéty Mars a Pluto.

Stalo sa doma

1791 – Narodil sa v Hornej Mičinej evanjelický kňaz, spisovateľ, dramatik a učiteľ JÁN CHALUPKA, predstaviteľ obrodeneckej literatúry. Jeho najznámejšou hrou je Kocúrkovo. Zomrel 15.7.1871.

1976 – Ozbrojený 26-ročný Rudolf Bečvář uniesol na linke Praha-Bratislava československé dopravné lietadlo Il-18 so 104 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky. Lietadlo prinútil pristáť v Mníchove (Nemecko).

Stalo sa vo svete

1492 – Krištof Kolumbus sa vylodil na Kube.

1955 – Bill Gates, americký podnikateľ, spoluzakladateľ Microsoftu

1967 – Narodila sa americká filmová herečka JULIA ROBERTSOVÁ, ktorá sa preslávila filmami ako napríklad Pretty Women, Oceľové magnólie, Erin Brockovich, Prípad Pelikán či Nothing Hill.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je Eros Luciano Walter Ramazzotti (1963) známy ako Eros Ramazzotti. Taliansky spevák je enormne populárny v Taliansku.

Od roku 1984 vydal jedenásť štúdiových albumov, jedno EP, tri kompilačné albumy, tri koncertné albumy a 37 singlov. Ramazzotti počas svojej 25-ročnej kariéry predal viac ako 50 miliónov nahrávok po celom svete.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM