Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Pripravte sa na poriadne ochladenie a prehánky

V sobotu sa nám citeľne ochladí. Bude prevažne oblačno, prehánky. Teploty 17 až 22 stupňov C. Oslavujú Olympie a naša najznámejšia svetová topmodelka.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Pripravte sa na poriadne ochladenie a prehánky
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 16 až 13 a najvyššie denné 19 až 22 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 10 a najvyššie denné 17 až 21 stupňov C.

Východ: Aj na východe bude prevažne oblačno, prehánky. Najnižšie ranné teploty 15 až 11 a najvyššie denné 17 až 21 stupňov C.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, možnosť prehánok alebo búrok. Najnižšia ranná teplota 10 a najvyššia denná 15 stupňov C.

Meniny má Olympia

Ženské meno Olympia má grécky pôvod a v preklade znamená „božská“. Olympie vedia byť horlivé aj ľahostajné. Vždy pritom v nich prevláda schopnosť rýchlo vyriešiť problém. V láske sú rovnako ako v živote impulzívne.

Žijú nerozvážne a učia sa skôr z knihy, ktorú píše sám život. Ich zmysel pre povinnosť je dosť závislý od okolností a od toho, akú dôležitosť pripisujú konkrétnej činnosti. Olympie sa rady ukazujú na očiach verejnosti. Sú neustále obklopené partiou priateľov a ľahko sa zamilujú. Sú vitálne aj odolné.

Stalo sa doma

1947 – Narodil sa v Zelenči herec a režisér JOZEF BEDNÁRIK, ktorý odštartoval éru muzikálu na Slovensku aj v Čechách. V roku 1990 sa stal režisérom Novej scény v Bratislave, kde režíroval muzikály: Evanjelium o Márii, Grand-hotel, Pokrvní bratia, Jozef a jeho zázračný farebný plášť, Klietka bláznov a Donaha. V divadle Andreja Bagara v Nitre uviedol aj prvý pôvodný slovenský muzikál Adam Šangala. Zomrel v roku 2013.

1971 – Narodila sa v Brezne svetoznáma modelka a príležitostná herečka ADRIANA SKLENAŘÍKOVÁ.

Stalo sa vo svete

1931 – Americká spoločnosť RCA predviedla prvú dlhohrajúcu gramofónovú platňu.

2010 – Akcionári spoločnosti UAL, materskej firmy United Airlines, a spoločnosti Continental Airlines schválili ich spojenie, čím vznikla najväčšia letecká spoločnosť na svete.

Hudobný kalendár

Hudobný oslávencom (1971) je Erik Aresta, Rimavská Sobota, spevák, hráč na klávesoch, skladateľ a textár, člen skupiny Maduar a líder dua McEric a Barbara. Po vydaní úspešných albumov ako U Can't Stop či Second sa v roku 1997 duo na jeden rok odmlčalo, pretože každý začal pracovať na svojej vlastnej sólo kariére.

Zároveň v roku 1997 Erik vydal svoj sólový album Just the music. V januári 2010 nahral album MCEB 2010 s remixami hitov ako „Do It“, „I feel good“, „Keď príde láska“, „Sen“, „Save the jungle“ či „It's your day“.

Ilustračné foto, TASR

Mc Erik&Barbara
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM