Monika Obrtalová Rôzne

Radvanský jarmok a Dni mesta aj tento rok

S Banskou Bystricou sa už odpradávna prirodzene spája chýrny Radvanský jarmok. Jeho symbol – drevená vareška – nebude chýbať v ponuke tradičných umelcov čarujúcich z dreva ani tento rok. 10. a 11. septembra vás celkom určite priláka do centra mesta a

Všetko odštartuje na hlavnom námestí v piatok podvečer. O 18.30 hodine uvidíte sprievod kráľa Mateja, čierny pluk a akrobatov, balkánsky orchester či unikátne pouličné predstavenia. Pôjde o jedinečné spojenie hudby, tanca, akrobacie a divadla v živom priestore mesta. Pri Barbakane bude zasa tradičný Trh ľudových remesiel, predvádzanie výroby a možnosť kúpy ľudovo-umeleckých predmetov. Nebude chýbať ani dobré jedlo, muzikanti, žongléri a komedianti.

Hlavná časť Radvanského jarmoku a Dní mesta vyvrcholí v sobotu, kde budete mať možnosť zúčastniť sa zaujímavých kultúrnych podujatí počas celého dňa. Až do večera budú na námestí hrať domáce kapely Sto Múch, Švepes, The Original Dixie Band a na záver vystúpi aj skupina Polemic so svojimi najväčšími hitmi. Nedeľu 11. septembra ukončí program Na baňu klopajú. Ide už o 4. ročník Medzinárodného detského folklórneho festivalu, v ktorom účinkujú domáce a zahraničné folklórne súbory z Česka, Poľska a Srbska.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM