Marcel Páleš Samospráva

Radnica obsadená aktívnymi ženami: Primátor diskutoval s podnikateľkami a manažérkami

Primátor mesta Banská Bystrica prijal vo štvrtok v zasadacej miestnosti Radnice podnikateľky a manažérky z regionálnej pobočky občianskeho združenia TOP CENTRUM PODNIKATELIEK.

Ilustračný obrázok k článku Radnica obsadená aktívnymi ženami: Primátor diskutoval s podnikateľkami a manažérkami
Zdroj: Dnes24.sk

V úvode stretnutia primátor mesta privítal podnikateľky a požiadal ich, aby predstavili predmet svojho podnikania. Cieľom rokovania bolo načrtnúť možnosti spolupráce občianskeho združenia s mestom Banská Bystrica.

Chcú pomoc pri spoločenských aktivitách

Podnikateľky a manažérky neprišli na stretnutie s požiadavkou pomoci pri aktívnom podnikaní, ale pri spoločenských aktivitách, ktoré ich združenie vykonáva. „Bol by som veľmi rád, keby ste mi na tomto stretnutí povedali, akým spôsobom vám môže mesto Banská Bystrica pomôcť. U mňa budete mať dvere vždy otvorené a veľmi rád sa zúčastním na vašich aktivitách, pretože vidím, že sú zmysluplné a potrebné,“ povedal na stretnutí primátor mesta Peter Gogola.

Občianske združenie TOP CENTRUM PODNIKATELIEK bolo založené 5. septembra 2001. Združuje ženy – podnikateľky bez ohľadu na politickú príslušnosť, vierovyznanie, rasu a národnosť. Regionálna pobočka Banská Bystrica je jeho súčasťou od roku 2006. Má 19 aktívnych členiek, ktorých predmet podnikania je rôznorodý.

Presadzujú princíp rovnosti

Okrem pravidelných stretnutí organizujú členky TOP CENTRA PODNIKATELIEK charitatívne akcie, zúčastňujú sa na konferenciách v rámci Slovenska i na medzinárodnej úrovni. Členky tohto združenia presadzujú princíp rovnosti príležitostí vo všetkých oblastiach života spoločnosti, alebo spolupracujú s partnermi na úrovni profesných zväzov, syndikátov a obchodných komôr.

Medzi prítomnými dámami bola aj Ing. Mária Hošalová, ocenená ako najlepšia podnikateľka roka 2006.

Foto: ilustračné/Mesto B.B.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM