Monika Földešiová Tlačové správy

RADÍME: Zariaďujete kuchyňu či kúpeľňu? Dajte pozor pri výbere vodovodnej batérie!

Na trhu je momentálne široký výber vodovodných batérií. Rôzne tvary, funkcie, moderné prevedenia... Pri výbere však treba brať do úvahy aj praktické riešenia. Prečítajte si, na čo myslieť pri ich kúpe.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Zariaďujete kuchyňu či kúpeľňu? Dajte pozor pri výbere vodovodnej batérie!
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) – Neviete sa rozhodnúť, akú batériu dať do svojej kuchyne? Pri výbere treba myslieť na viacero faktorov. Veríme, že vám pomôže prehľad toho, čo sa v súčasnosti na trhu nachádza.

Najznámejšou je nástenná batéria (obr. 1). Je pripevnená priamo na prívod vody na vybranom mieste. V dnešnej dobe sa už tieto batérie pri rekonštrukciách či výstavbách projektujú podstatne menej.

Zastúpila ich stojánková drezová batéria (obr. 2 a 3), ktorá je montovaná na okraj umývadla, častejšie do otvoru v kuchynskej linke. Prívod vody je zabezpečený kvalitnými flexibilnými hadicami, čo zjednodušuje montáž a ľahko umožňuje nastaviť polohu batérie vzhľadom k prívodu vody.

Každá vodovodná batéria môže mať jedno- alebo dvojovládanie. Dvojovládanie (batérie klasické) potrebujú dosť dlhú reguláciu prietoku a teploty vody.

Populárnejšie sú stojánkové pákové batérie. Umožňujú presné a hlavne rýchle nastavenie prietoku vody. Toto je dôležitý argument pre výber batérie do kuchyne, kde batériu ovládame jednou rukou, lebo často máme znečistené alebo obsadené ruky prípravou jedla.

Pri výbere batérie je tiež veľmi dôležitý tvar a rozsah drezu. Prúd vody musí tiecť do stredu drezu. Pre dvojdrezy je dobré si vybrať otočnú batériu. Treba zvážiť aj výšku výtoku. Čím je vyššia, tým pohodlnejšie ju budeme používať (ľahšie postaviť vysoký hrniec). Pri tomto si však treba uvedomiť, že prúd vody vytekajúci z batérie sa bude viac rozstrekovať o dno drezu.

Pri výbere batérie je tiež dôležitý tvar a rozsah výtokového hrdla, lebo určuje komfort obsluhy. Vysoký komfort a úsporu vody spĺňa batéria termostatická. Tieto batérie udržiavajú stálu teplotu, vďaka čomu môžeme ušetriť vodu, ktorá by inak vytiekla kým by sme nenastavili jej správnu teplotu. Tieto batérie bránia prietoku vody nižšej, ako je nastavená na termostate.

Prezrite si vodovodné batérie na www.sanix.sk a vyberte si tú najlepšiu pre seba

Sanix - vodovodné batérie
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM