Monika Obrtalová Rôzne

PS: Pravdaže srdcom

V štvrtok 31. marca sa v priestoroch Verejnej knižnice Mikuláša Kováča, na pobočke Karpatská 2 v Sásovej, uskutoční literárny večer PS: Pravdaže srdcom. Literárny večer pripravil BBSK v spolupráci s Verejnou knižnicou M. Kováča a s literárnym klubo

Na podujatí sa predstavia autorské čítania spojené s krátkym zastavením sa pri básňach Mikuláša Kováča. Čítania sa zhostia Tereza Sopko, Jana Vašičková, Oľga Gluštíková, Sandra Vencelová, Barbora Priečková, Miroslav Kapusta, Ivana Feketeová a Zuzana Badidová.

O hudobnú stránku večera sa postará Antico moderno, akordeón v podaní Františka Kubiša, na husliach sa predvedie Andrej Turčin a Tereza Petrovičová sa predstaví v úlohe gitaristky a speváčky. Antico moderno spája dva hudobné nástroje a to úplne odlišné. Husle ako symbol niečoho staršieho a pôvodného prelína zo zvukom akordeónu, ktorý vznikol v 19.storočí a až v dvadsiatom sa dostal do popredia.

Okrem hudobnej a literárnej zložke sa predstaví aj Divadlo poézie Anima (RK) a banskobystrické divadlo HMAZ. Rozprávať o zážitkoch bude na literárnom večeri banskobystrický básnik, cestovateľ, ale aj blízky priateľ textára Jozefa Urbana – Juraj Kuniak.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM