Monika Obrtalová Rôzne

Prvý stromček dostal detský domov Srdiečko

Lesy Slovenskej republiky dnes odovzdali deťom z detského domova Srdiečko živý vianočný stromček. Ide o tradíciu, ktorú štátny podnik organizuje už siedmy rok. Vďaka akcii „Stromček pod stromček“ urobí takýto darček radosť viac ako desaťtisíc deťom z

Do detského domova Srdiečko prišiel osobne odovzdať asi 6-ročnú borovicu generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky Igor Viszlai v spoločnosti novozvoleného primátora Banskej Bystrice Petra Gogolu, ktorý je však ešte stále hovorcom štátneho podniku. „Akcia „Stromček pod stromček“ je istá forma komunikácie medzi verejnosťou a našou spoločnosťou. Stromček, ktorý aj tak vypadne z lesa v rámci výchovných opatrení, je veľkým prínosom práve v detských domovoch. Verím, že tieto stromčeky potešia naozaj všetkých,“ vyjadril sa Gogola.

Deti z domova už majú pripravené aj ozdoby na stromček. Budú nimi perníky, ktoré si sami vlastnoručne vyrobia. „Sme veľmi vďační za tento dar. Stromček rozžiari celý domov a bude nám oveľa veselšie,“ povedalo staršie dievča z domova Srdiečko. Lesy Slovenskej republiky rozdajú v rámci akcie „Stromček pod stromček“ spolu 500 vianočných stromčekov do všetkých detských domovov na Slovensku. Odovzdané budú týždeň pred Vianocami.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM