Jaroslav Dodok Správy

Prvý kandidát na predsedu kraja: Na miesto Kotlebu si trúfa bystrický poslanec

Poznáme meno prvého uchádzača o post župana Banskobystrického kraja. Na vedúcu funkciu si to namieril známy poslanec mestského zastupiteľstva. Kto chce zabojovať o miesto predsedu?

Ilustračný obrázok k článku Prvý kandidát na predsedu kraja: Na miesto Kotlebu si trúfa bystrický poslanec
Zdroj: TASR

Mestský poslanec v Banskej Bystrici Igor Kašper v utorok oficiálne oznámil, že sa rozhodol uchádzať o post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v budúcoročných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC). Ako v utorok potvrdil, mieri do volieb ako nezávislý kandidát.

„Cítim podporu ľudí v širšom okolí, svojej rodiny a je to aj moja osobná ambícia,“ reagoval vyštudovaný ekonóm a konateľ súkromnej firmy s tým, že jeho snahou je zmeniť politickú kultúru v tomto regióne a spojiť ľudí. „Pred nami je ešte dlhá cesta,“ dodal v súvislosti s voľbami do VÚC.

Igor Kašper je poslancom Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici už druhé funkčné obdobie, zastupuje volebný obvod č. 4, ktorý zahŕňa sídliská Radvaň a Fončorda, časti mesta Iliaš, Kráľová, Kremnička, Rakytovce a Pršiansku terasu. Pôsobí v poslaneckom klube Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS. Je predsedom Komisie MsZ pre financie, správu a hospodárenie s majetkom mesta a podnikateľskú činnosť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM