Jakub Forgács Správy

Prví Bystričania roka 2015: Mame Adamka blahoželal primátor, Alžbetka prišla na svet až vo Zvolene

Na svet sa vypýtali krátko po silvestrovskej polnoci! Spoznali sme prvých Banskobystričanov, narodených v roku 2015. V Rooseveltke sa narodil Adamko, o pár hodín ho však stihla predbehnúť malá Alžbetka.

Ilustračný obrázok k článku Prví Bystričania roka 2015: Mame Adamka blahoželal primátor, Alžbetka prišla na svet až vo Zvolene
Zdroj: Dnes24.sk

Prešlo iba pár hodín nového roka a rady Banskobystričanov doplnili nové prírastky mamičiek z nášho mesta. Kým prvý chlapec, narodený v roku 2015, prišiel na svet v Rooseveltovej nemocnici, mama Alžbetky rodila až vo Zvolene.

Blahoželal aj primátor

Chlapček, ktorému rodičia dali meno Adam, je prvým dieťaťom roku 2015, ktoré sa narodilo v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Na svet prišiel o 6:30.

„Adamko mal po narodení 54 centimetrov a vážil 4320 gramov. Je tretím dieťaťom Márie Fabušovej (33) z Banskej Bystrice,“ povedal zástupca prednostu Gynekologicko-pôrodnickej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity Eduard Škerlík.

Klasický pôrod bol bez problémov. Rodička prišla na oddelenie len tri hodiny predtým. Mamičke bol už podľa Škerlíka zablahoželať aj nový banskobystrický primátor Ján Nosko.

Prvá Bystričanka vo Zvolene

Ešte skôr sa narodila malá Alžbetka. Tú priviedla na svet Banskobystričanka, ktorá porodila na novorodeneckom oddelení Nemocnice Zvolen.

„Dievčatko s takmer ideálnymi mierami prišlo na svet 1. januára 2015 o druhej hodine a dvadsiatej minúte s mierami 3220 gramov, 52 centimetrov a spolu s mamičkou sa tešia dobrému zdraviu,“ uviedla Marta Csergeová, hovorkyňa Nemocnice Zvolen.

Foto: Facebook Jána Noska

Zdroj: tasr / Nemocnica Zvolen

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM