Jakub Forgács Rôzne

Prvé znaky jari v Bystrici obrazom: V meste už rozkvitli snežienky!

Medzi prvé jarné kvety tradične patria snehobiele snežienky a žlté prvosienky. Dočkali sme sa ich aj v Banskej Bystrici. Pozrite na tú nádheru.

Ilustračný obrázok k článku Prvé znaky jari v Bystrici obrazom: V meste už rozkvitli snežienky!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Snežienky a prvosienky sú tradičnými jarnými poslami. Kvitnúť začínajú najčastejšie v priebehu februára a marca. A že v tomto roku už začali kvitnúť aj v záhradách Banskobystričanov, dokazujú zábery v našej fotogalérii. Príroda sa začína preberať… :)

Túto nádheru si už stihli všimnúť už aj ľudia spod Urpína. „Je to krásne, teším sa na príchod jari. Verím, že sneh sa už nevráti, aby kvietky vykvitli v celom meste,“ povedala nám pri prechádzke Fončordou pani Zuzana (38), ktorá sa z prvých snežienok a prvosienok veľmi tešila.

Nebola však jediná, ktorá mala radosť. „Už som prvé videl aj v Sásovej a je to pohľad, ktorý pohladí na duši. Neviem sa dočkať teplých jarných dní a hlavne, keď sa znova zazelenejú stromy. Rád sa vtedy prejdem mestom,“ doplnil Banskobystričan Ondrej (28).

Máte aj vy zaujímavé fotky z Banskej Bystrice alebo okolia, ktoré dokumentujú prichádzajúcu jar? Pošlite nám ich na bystrica@global24.sk a podeľte sa o ne s ostatnými.

V Banskej Bystrici vykvitli prvé jarné kvietky
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM