Jakub Forgács Kultúra

PRVÉ premietanie Letného kina na amfíku: Bude benefičné, aký FILM uvidia Bystričania?

Vďaka partnerom môžu organizátori venovať 100% vstupného Komunitnej nadácii Zdravé mesto, ktorá cielene pomáha ľuďom na úteku pred vojnou.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ premietanie Letného kina na amfíku: Bude benefičné, aký FILM uvidia Bystričania?
Zdroj: TASR

Už cez víkend zažijeme prvé tohtoročné premietanie na amfiteátri Paľa Bielika v Banskej Bystrici. Nadväzuje sa tak na minulé ročníky, kedy počas Dňa víťazstva nad fašizmom premietlo tituly ako Obchod na korze alebo Ostro sledované vlaky. Informoval o tom Juraj Havlík z OZ za! amfiteáter.

Najbližšiu nedeľu 8. mája o 21.00 hod. na amfiteátri premietnu titul Musíme si pomáhať (Česko, 2000, 120 min, Jan Hřebejk).

Kam poputuje vstupné?

Tento rok ide navyše o benefičné premietanie, a to v spolupráci s Kolotoče s. r. o., THA – Total HelpArt a Komunitnou nadáciou Zdravé mesto, ktorej bude venovaná úplne celá čiastka zo vstupného pre ľudí na úteku pred vojnou.

„Z filmu Musíme si pomáhať mám neustále zimomriavky, je to film o hrdinstve, o slušnosti, o ľudských charakteroch, koniec koncov názov hovorí sám za seba. Teším sa, že vďaka partnerom môžeme venovať 100% vstupného Komunitnej nadácii Zdravé mesto, ktorá cielene pomáha ľuďom na úteku pred vojnou a ktorá má moju absolútnu dôveru,“ hovorí Havlík.

Vstupenky bude možné zakúpiť priamo na mieste pred premietaním v hodnote 5 eur + dobrovoľná čiastka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM