Michal Majer Hokej

Proti majstrovi v retrodresoch

Hokejisti Banskej Bystrice zakončia základnú časť Slovnaft Extraligy na svojom ľade netradičným spôsobom. V 54. kole na zápas s úradujúcim majstrom v nedeľu 20. februára vykorčuľujú v modrých retrodresoch z osemdesiatych rokov minulého storočia.

V jednej z prestávok dojde aj na krátke defilé osobností z histórie banskobystrického hokeja, ktoré v minulosti pracovali ako funkcionári, tréneri či hráči. ,,Vedenie klubu si chce aktívne uctiť a pripomenúť osobnosti z nedávnej histórie hokeja v Banskej Bystrici a rozhodlo sa pre vznik novej tradície. Desať osobností ocení v prvej prestávke zápasu s HC Košice. Navyše hráči odohrajú zápas s majstrom v retrodresoch, ktoré potom v internetovej aukcii môžu získať priaznivci klubu," informoval Hubert Štoksa z marketingového oddelenia hokejového klubu HC ´05 Banská Bystrica.

Hoci sa pre banskobystrický klub s baranom v logu v poradí tretia extraligová sezóna ešte neskončila, pod Urpínom majú dôvod na bilancovanie v pozitívnom duchu. Klub, ktorý vznikol v roku 2005, od svojho postupu medzi elitu ani raz nechýbal v play off. Účasť vo vyraďovacej fáze má istú aj tentoraz. Pri svojej extraligovej premiére Barani obsadili 8. priečku, o rok neskôr piatym miestom dosiahli historicky najlepšie umiestnenie v Slovnaft Extralige.

Zdroj: hc05.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM