Jakub Forgács Rôzne

Propagovala lietadlá, rada si zájde do fitneska: Čo na seba prezradila nová hovorkyňa mesta?

Hovorkyňou primátora Jána Noska sa iba prednedávnom stala mladá doktorandka Zdenka Sekerešová. Vyspovedali sme novú tvár mesta, ktorú môžete stretnúť po boku hlavy Banskej Bystrice. Čo všetko na seba prezradila v rozhovore?

Ilustračný obrázok k článku Propagovala lietadlá, rada si zájde do fitneska: Čo na seba prezradila nová hovorkyňa mesta?
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňou primátora Banskej Bystrice sa 1. januára stala Zdenka Sekerešová, ktorá už tretí rok spolupracuje so Slovenskou leteckou agentúrou a v rámci Medzinárodných leteckých dní SIAF. V súčasnosti pôsobí aj ako doktorandka na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Bystrica pre ňu veľa znamená

„Miesto hovorkyne bolo pre mňa výzvou, ktorú som prijala s veľkou pokorou. Som človek aktívny, ktorý sa rád učí nové veci, spoznáva nových ľudí. Na úrade som len pár dní, no nadobudla som už mnoho nových skúseností, spoznala množstvo milých ľudí,“ prezradila pre Bystrica 24 Sekerešová, ktorá doplnila, že najviac ju teší to, že môže pôsobiť v meste, ktoré pre ňu veľa znamená.

S novou funkciou sa podľa vlastných slov už intenzívne zoznamuje. „Nastúpila som k 1. januáru 2015. V týchto dňoch na úrade veľa diskutujeme o nastavení takej komunikácie a komunikačných kanálov, ktoré budú užitočné, aktívne a prospešné pre všetky strany,“ uviedla.

Záľubami knihy aj jazyky

Nová práca má veľa spoločného aj s jej predošlým pôsobiskom. V rámci Medzinárodných leteckých dní SIAF totiž pracovala ako media manager. „Mala som na starosti celkovú medializáciu a propagáciu podujatia – spravovanie sociálnych médií, webovej stránky, písanie PR článkov, tlačových správ, komentovanie podujatia… Samozrejme, je to veľmi podobná práca s pozíciou hovorkyne a veľa skúseností, ktoré som nadobudla tam, môžem využiť aj teraz,“ pokračovala hovorkyňa. Ako doplnila, najväčším rozdielom je, že sa nezaoberá propagáciou lietadiel či akrobatických skupín, ale komunikáciou primátora a mesta Banská Bystrica.

"V Banskej Bystrici som sa narodila a vyrastala. Každý, kto ma pozná vie, že aj počas vysokoškolského štúdia som sa vždy rada vracala do svojho rodného mesta, pretože tu mám veľa kamarátov a rodinu. Momentálne mi veľa voľného času neostáva, keďže si dokončujem doktorandské štúdium na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. povedala Sekerešová, ktorá dodala, že ak sa však nájde nejaká tá chvíľa oddychu, rada si zájde do fitness centra, prečíta nejakú dobrú knihu, cestuje a učí sa cudzie jazyky.

Foto: archív Zdenky Sekerešovej

FOTO: Hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM