Monika Obrtalová Hokej

Prišli sme bodovať, no nestalo sa tak

Bystričania vo svojom nelichotivom postavení v extraligovej tabuľke prišli bodovať. Priebeh stretnutia im však nedal za pravdu, i keď v 3. minúte dosiahli gól, ale hlavný rozhodca po porade s viderozhodcom gól neuznal pre usmernenie puku nohou.

Dukla hrala síce oslabená, ale presilovke hostí odolala. Konečne sa od 4. minúty rozohrali, ostreľovali Chorošuna a v 15. minúte prenikol do jeho tesnej blízkosti Fabuš a skóroval. Mierna prevaha domácich trvala do konca tretiny. Druhá časť bola v tendencii prvej. V 27. minúte ušiel Gašparovič a zvýšil na 2:0. Súper nerezignoval a dobiedzal častejšie na Kováča, čo sa mu oplatilo, k puku sa dostal Tománek a po jeho udržaní v útočnej tretine Grman v 33. minúte strelil kontaktný gól. Radosť hostí však netvala dlho, lebo Tybor v 34. minúte zvýšil na 3:1.

V 38. minúte mali šance na zníženie hostia Jokilom, ale Kováč jeho samostatný únik zneškodnil. Tretiu časť hry začala Dukla vlažne a Chorošuna ohrozila až v 53. minúte. Vzápätí mala šesť hráčov na ľade, hrala oslabená, čo súper nevyužil. Prevaha hostí, až na pár okamžikov v 49. minúte, pokračovala naďalej. V 52. minúte Kristoffersson vystrelil na Kováča a bolo 2:3. Po tomto góle prevaha Bystričanov pokračovala naďalej. Necelé štyri minúty pred koncom si Dukla zobrala oddychový čas, čo jej pomohlo. Na začiatku 59. minúty po chybe obrany hostí sa Fabuš zmocnil puku a skóroval do prázdnej bránky. Minútu pred koncom hrala Bystrica power play, 14 sekúnd pred koncom sa Tybor zmocnil puku za červenou čiarou a zvýšil na konečných 5:2.

Dušan Gregor, tréner Trenčína: „Hrali sme zle. Mali sme slabý pohyb a len so šťastím sme vyhrali. Aj taký je hokej.“

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: „Súpera sme začali atakovať neskoro. Nevyšla nám posledná tretina, v ktorej sme mohli stretnutie zvrátiť, ale nestalo sa tak.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM