Jakub Forgács Správy

Prírodný unikát Bystrice sa dočká veľkého čistenia. Podlavické výmole opeknejú

Krás, hodných obdivu, nájdeme v našom meste a jeho okolí nespočetne veľa. Rozhodne medzi ne patria aj Podlavické výmole. Už onedlho budú ešte krajšie!

Ilustračný obrázok k článku Prírodný unikát Bystrice sa dočká veľkého čistenia. Podlavické výmole opeknejú
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Po úspešnej akcii Za krajšie mesto, počas ktorej samospráva upratovala okolie kaštieľa Radvanských, privítala aj iniciatívu spoločnosti Detox, ktorá v spolupráci so Slovenskou inšpekciou životného prostredia, Odborom starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Banská Bystrica a Mestskými lesmi Banská Bystrica bude čistiť Podlavické výmole. Tento verejnoprospešný zámer, v ktorom všetky subjekty spoja svoje sily, sa uskutoční v piatok, 21. apríla 2017.

„Lokalita Mestského lesoparku Laskomer-Podlavice, časť Podlavické výmole je pomerne znečistená. V týchto miestach začína vznikať čierna skládka a prírodné posedenie, ktoré tvoria drevené lavičky z odkôrených kmeňov je zdemolované,“ uviedla Dominika Mojžišová z kancelárie primátora.

Akcia sa koná aj pri príležitosti Dňa zeme, ktorý ľudí upozorňuje na dôsledky ničenia životného prostredia. Každá organizácia priloží ruku k dielu. „Vo vybranej lokalite sa obnovia lavičky a tiež informačná tabuľa pre návštevníkov. Cieľom je nielen čistejšie mesto, ale aj osveta pre všetky generácie.“ dodala Mojžišová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z lokality Podlavické výmole!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM