Marcel Páleš Samospráva

Pripravovaný VAV PARK v Banskej Bystrici: Čo v ňom bude?

V Banskej Bystrici možno zanedlho pribudne novostavba VAV PARK. Ide o lokalitu vo funkčnej ploche centrálnej mestskej zóny (Námestie Slobody).

Ilustračný obrázok k článku Pripravovaný VAV PARK v Banskej Bystrici: Čo v ňom bude?
Zdroj: Dnes24.sk

Pri zisťovaní aktuálnej situácie územných zámerov rozvoja mesta Banská Bystrica nás jeho hlavný architekt Ľubomír Keleman nasmeroval aj na dokument VAV PARK.

Podľa zámerov návrh predstavuje VAV PARK ako objekt so štyrmi nadzemnými podlažiami. Na prvom by mal byť veľkoplošný obchodný priestor (výmera: 1957 m²), a to spolu so zvislými komunikačnými jadrami, ďalej zásobovacou rampou a tiež rampou pre sprístupnenie parkovania.

Druhé a tretie nadzemné podlažie by slúžilo parkovaniu spolu s prenajímateľnými priestormi (po 397 m²). No a na štvrtom a tiež na streche by bolo podobne parkovanie. V štúdii k návrhu je zahrnutý aj 11-podlažný objekt s priestormi na prenájom. Jedenáste poschodie (tiež 280 m²) bude slúžiť ako technické priestory. Poschodia medzitým (6. až 10.) by predstavovali prenajímateľné priestory.

Malo by sa vytvoriť celkovo 273 miest na parkovanie. Z pohľadu architektúry ide o jednoduché kubusové tvary v kombinácii priehľadných a plných plôch.

Foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM