Monika Obrtalová Rôzne

Pripomienky k územnému plánu do 20. februára

Návrh Územného plánu mesta Banská Bystrica a Koncepcia rozvoja mesta v oblasti tepelnej energetiky budú zverejnené od dnešného dňa do 20. februára 2012. Návrh ÚPD bude vystavený na verejné nahliadnutie v rokovacej miestnosti Klientskeho centra na MsÚ

Počas vianočných sviatkov bude Klientske centrum prístupné verejnosti v upravených úradných hodinách – v piatky 23. a 30. decembra od 7.30 do 11.00 a od 27. do 29. decembra od 7.30 do 16.00 hodiny. Oznámenie o prerokovaní a Návrh ÚPD je zároveň zverejnený na internetovej stránke mesta www.banskabystrica.sk v stanovenej lehote od 21. 12. 2011 do 20. 2. 2012.

Samospráva vyzýva verejnosť, aby sa k návrhu vyjadrila písomnou formou. Vyjadrenie treba doručiť na adresu mesta do 20. februára 2012, v prípade poštového podania je potrebné písomné stanovisko zaslať tak, aby bolo doručené na úrad v spomínanej lehote. Hovorkyňa primátora Monika Pastuchová zdôraznila, že banskobystrická samospráva sa rozhodla ísť nad rámec zákona a legislatívne stanovenú jednomesačnú lehotu prerokovania územného plánu predlžuje.

Ako vysvetlil primátor Peter Gogola, zákon predpisuje mesačnú lehotu pre širokú aj odbornú verejnosť, aby sa mohli oboznámiť s týmto zložitým dokumentom. No vzhľadom na to, že do tohto obdobia spadajú vianočné a novoročné sviatky, sa rozhodli, že poskytnú verejnosti dva mesiace na oboznámenie. Verejné prerokovanie návrhu územného plánu a Koncepcie rozvoja mesta v oblasti tepelnej energetiky sa uskutoční 26. januára 2012 vo Veľkej sieni mestského úradu. „Budem veľmi rád, ak sa nám podarí schváliť územný plán mesta v roku 2012, aj keď v tejto chvíli nedokážeme odhadnúť, aké množstvo návrhov alebo pripomienok k tomuto návrhu ešte bude vznesených. Ale veríme, že Banská Bystrica bude mať konečne nový územný plán, pretože ten dosiaľ platný pochádza z roku 1976,“ uzavrel primátor.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM