Správy

Primátorský punč v Bystrici bude špeciálny: Peniaze z predaja pôjdu ľuďom z Prešova

Mesto pod Urpínom k tomu pripojí aj sumu určenú na organizáciu jedného z dvoch plánovaných ohňostrojov – silvestrovského a programu v posledný deň roka, ktoré zrušilo.

Ilustračný obrázok k článku Primátorský punč v Bystrici bude špeciálny: Peniaze z predaja pôjdu ľuďom z Prešova
2
Galéria

Výťažok z akcie Primátorský punč, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici 13. decembra o 16:00, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie. Informovala o tom v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.

Mesto pod Urpínom k tomu pripojí aj sumu určenú na organizáciu jedného z dvoch plánovaných ohňostrojov – silvestrovského a programu v posledný deň roka, ktoré zrušilo.

Ako uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová, atmosféru podujatia dotvoria Funny Fellows a Paľo Majerík so svojou heligónkou. Chýbať nebudú ani zberateľské hrnčeky, ktoré si Banskobystričania i návštevníci budú môcť zakúpiť spolu s punčom či čajom.

„Som rád, že pred Vianocami opäť spojíme sily a práve vďaka obyvateľom a návštevníkom sa nám podarí prispieť na dobrú vec. Verím, že na jednom z najkrajších námestí, tom našom, bude panovať výborná atmosféra. Mesto Banská Bystrica súcití s mestom Prešov, kde sa nedávno stala obrovská tragédia, a preto sme sa výťažok z Primátorského punču rozhodli venovať práve na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nešťastie spojené s tragickým výbuchom,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

Vlani sa počas Primátorského punču podarilo vyzbierať 2230 eur a peniaze pomohli neziskovej organizácii Dom matky Terezy, ktorá vytvára dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a ich integráciu do spoločnosti.

Zábery z minuloročného Primátorského punču nájdete v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2018
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM