Jakub Forgács Šport

Do práce na bicykli: Primátor predvedie, ako vládze šliapať do pedálov

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola spolu s aktivistami z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica (OCI BB) oficiálne odštartujú zajtra o 9:00 na Medokýši v meste pod Urpínom druhý ročník súťaže Do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli: Primátor predvedie, ako vládze šliapať do pedálov

Prihlásené tímy si budú merať sily počas celého mája, pričom organizátor súťaže bude monitorovať najazdené kilometre a počet jázd. Priebežné výsledky budú zverejňované na internetovej stránke www.ocibb.sk,“ informovala tlačová tajomníčka mesta Barbora Winterová.

Súťaž bola vyhlásená 5. apríla, keď spustili registráciu prostredníctvom elektronického formulára. Do 26. apríla mali možnosť zaregistrovať sa všetci zamestnanci firiem, inštitúcií a škôl pôsobiacich na území mesta Banská Bystrica. „Cieľom súťaže je podporovať myšlienku rozvoja nemotorovej dopravy a klásť dôraz na skutočnosť, že bicykel je plnohodnotnou alternatívou k individuálnemu motorizmu,“ pokračovala Winterová.

Do súťaže sa v tomto roku zaregistrovalo 44 súťažných tímov, čo je spolu viac ako 130 súťažiacich. Všetci zúčastnení dostanú pri oficiálnom štarte tričká s logom súťaže, podľa ktorých budú ľahko identifikovateľní v uliciach mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM