Monika Obrtalová Rôzne

Primátor rokoval s vedúcim Úradu vlády SR

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola, ktorý v tomto polroku predsedá Združeniu K8, sa včera stretol s vedúcim Úradu vlády Slovenskej republiky Viktorom Nižňanským. Predmetom ich rokovania bola pripravovaná novela zákona 416/2001 Z. z. a súvisiacich

„Ako primátori krajských miest sme prejavili záujem participovať na procese pripomienkovania tejto, pre územné samosprávy dôležitej legislatívy. Viktor Nižňanský následne ponúkol združeniu K8 dve pozície vo svojej pracovnej skupine zaoberajúcej sa novelou kompetenčného zákona. Predseda K8 a riaditeľ kancelárie združenia K8 budú pravidelne prizývaní na rokovania a môžu sa podieľať na pripomienkovaní materiálu, o ktorom by mala v auguste rokovať vláda,“ informoval po stretnutí s vedúcim Úradu vlády SR Viktorom Nižňanským primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Združenie K8, ktoré zastupuje približne jeden milión dvestotisíc občanov Slovenska, obhajuje záujmy krajských miest a ich obyvateľov. Členovia združenia majú ambíciu aktívne vstupovať do diskusie o kľúčových rozhodnutiach vlády SR, Národnej rady SR i ďalších orgánov, ktoré majú dopady na fungovanie samospráv, ale aj na životy občanov a miest v čo najširšom meradle. Členovia Združenia krajských miest K8 požadujú adekvátny priestor pri tvorbe opatrení ovplyvňujúcich ich činnosť s cieľom vyhnúť sa prípadným problémom pri ich implementácii v praxi, alebo neprimeraným zásahom do kompetencií samospráv.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM