Monika Obrtalová Iné športy

Primátor prijal majsterky sveta

Krátko popoludní sa prijímací salón banskobystrického primátora zaplnil najmä nežnejším pohlavím. Peter Gogola totiž oficiálne gratuloval majsterkám sveta v hokejbale, ktoré ešte 25. júna zdolali favorita súťaže a dvojnásobného držiteľa zlata – Kan

Slovenské hokejbalistky na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zdolali vo finálovom zápase Kanadu 1:0. V semifinále si však museli najskôr poradiť s Češkami, ktoré si boj o zlato nechceli nechať ujsť. „Tento zápas považujem dokonca za ťažší ako ten s Kanadou. Predsa sú to hráčky, s ktorými sa veľmi dobre poznáme, o to ťažšie to celé bolo. Išlo o tvrdé derby, v ktorom sa oba tímy do seba poriadne navážali,“ priznal sa na dnešnom stretnutí s primátorom tréner nášho ženského hokejbalového tímu Jaroslav Kolibík, ktorý napokon našiel recept na súperky z Česka. „Jednoducho som povedal Kapustovej, aby zobrala z rohu loptičku, pretlačila sa pred bránu a vystrelila. A presne tak to aj urobila a postúpili sme do finále,“ priznáva s hrdosťou v hlase tréner, ktorý si ešte ani po mesiaci neuvedomuje čo so svojim tímom dosiahol. „Uvedomuje si to postupne a sú to naozaj fantastické pocity. Moja najväčšia vďaka a česť patrí samozrejme hráčkam, bez nich by sme neboli tam, kde sme teraz,“ adresoval poklonu svojim zverenkyniam tréner.

Podobnými slovami chvály a vďaky nešetril ani primátor Banskej Bystrice Peter Gogola: „Veľmi ma teší športový úspech Slovenska, obzvlášť to, že táto cenná trofej je tu, v Banskej Bystrici. Chcem vám preto vysloviť hlboké poďakovanie za to, čo ste dosiahli,“ povedal primátor. „Prvé momenty bezprostredne po víťazstve boli naozaj krásne. Je to pre nás najmä povzbudenie do ďalších rokov ako aj akési pohladenie na srdci, že to čo robíme, je to pravé,“ priznala úprimne jedna z prítomných hráčok Nikola Kaliská. Jej slová doplnila aj kamarátka a spoluhráčka Zuzana Kolcunová: „Potešilo nás, že na semifinále a finále prišlo veľa divákov. To nás povzbudilo, aby sme hrali čo najlepšie. Keď potom prišlo víťazstvo, bolo to niečo nádherné,“ opísala svoje dojmy po zisku zlata Kolcunová.

moo

hokejbalistky
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM