Jakub Forgács Správy Samospráva

Primátor Nosko: Získali sme viac ako 2 milióny eur. Na čo majú byť použité?

Mestu sa podarilo získať eurofondy. Potešia sa Bystričania, ktorí bývajú na sídliskách Fončorda a Sásová.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nosko: Získali sme viac ako 2 milióny eur. Na čo majú byť použité?
Zdroj: TASR

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko sa na svojej facebookovej stránke vo štvrtok prihovoril Bystričanom. „V rukách držím dokumenty, ktoré potvrdzujú, že sme boli opäť úspešní a získali sme eurofondy vo výške viac ako dva milióny eur na obnovu vnútroblokov v Sásovej a na Fončorde,“ píše Nosko.

Projekt revitalizácie 45 000 metrov štvorcových medzi Sitnianskou, Tatranskou a Strážovskou ulicou je podľa jeho slov po verejnom prerokovaní a získaní všetkých potrebných povolení v štádiu verejného obstarávania na zhotoviteľa.

„V budúcom roku by nám tak už nič nemalo brániť v tom, aby sme stavebné práce rozbehli naplno a vytvorili zo zanedbanej plochy ihriska Opavia, priestoru s tenisovým kurtom nad ZŠ Sitnianska a lokalitou za školským areálom kvalitné prostredie pre všetkých,“ píše Nosko.

Ako pokračoval, po rokoch pribudnú nové herné prvky a športové plochy pre rôzne vekové skupiny, osadia sa nové lavičky, stojany na bicykle, prístrešky, smetné koše… „V rámci projektu je plánovaná obnova chodníkov a spevnených plôch, pribudne verejné osvetlenie a vysadí sa nová zeleň. Aj v prípade revitalizácie vnútrobloku na Fončorde postupujeme ďalej a v súčasnosti sa pripravujeme na spustenie verejného obstarávania na zhotoviteľa,“ dodal primátor.

Foto: ilustračné

ZÍSKALI SME VIAC AKO DVA MILIÓNY EUR PRE NAŠE SÍDLISKÁ Banskobystričania, teší ma, že vám môžem oznámiť skvelú správu. V...

Posted by Ján Nosko on Thursday, October 8, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM