Jakub Forgács Správy

Primátor Nosko zareagoval na LIST od ministra Naďa: Odpovede nám nepostačujú

Obyvateľky a obyvatelia okolitých miest a obcí si podľa slov banskobystrického primátora zaslúžia vedieť, ako ovplyvní ich život obranná dohoda s USA.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nosko zareagoval na LIST od ministra Naďa: Odpovede nám nepostačujú
3
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V pondelok bol primátorovi mesta Banská Bystrica Jánovi Noskovi adresovaný list od ministra obrany SR Jaroslava Naďa. Primátor o tom informoval na sociálnej sieti. „Žiaľ, nenachádzame detailné odpovede na naše otázky tak, ako sme očakávali,“ uviedol primátor.

„Obranná dohoda medzi Slovenskom a USA vyvolala nielen v našom regióne, ale v celej krajine množstvo otáznikov a obáv. Som presvedčený, že budúcnosť letiska Sliač je téma, ktorá si zaslúži dôkladné posúdenie a adekvátnu pozornosť. Opätovne budeme preto žiadať jasné a zrozumiteľné odpovede na otázky. Spoločne s primátorkami Sliača a Zvolena, ako aj starostkami i starostami dotknutých obcí budeme trvať na ďalšom stretnutí,“ pokračoval primátor so slovami, že rokovať chcú aj s vedením Národnej rady SR a s pani prezidentkou. „Zároveň adresujeme list aj poslankyniam a poslancom parlamentu,“ spomenul.

Obyvateľky a obyvatelia okolitých miest a obcí si podľa Noska zaslúžia vedieť, ako ovplyvní ich život obranná dohoda s USA. „Dostatočná a včasná informovanosť by mali byť pre vládu prioritou. Neprestaneme sa snažiť o získavanie odpovedí, ktoré sú pre nás kľúčové,“ dodal primátor.

Celé znenie listu s odpoveďami od ministra Naďa nájdete v priloženej galérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

List od ministra obrany SR Jaroslava Naďa
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM