Správy

Primátor Nosko: Vyzerá to tak, že situácia aj šírenie COVID-19 sa upokojuje

V celom Banskobystrickom okrese sa dalo počas víkendu testovať 66 876 občanov, 236 bolo pozitívnych, čo je 0,35 percenta.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nosko: Vyzerá to tak, že situácia aj šírenie COVID-19 sa upokojuje
65
Galéria

V meste Banská Bystrica prišlo na druhé kolo celoplošného testovania na nový koronavírus po oba víkendové dni 41 761 ľudí, z toho 140 malo pozitívny výsledok.

Záujem o testovanie

V celom Banskobystrickom okrese, ktorý označujú za červený, sa dalo testovať 66 876 občanov, 236 bolo pozitívnych, čo je 0,35 percenta. Údaje zverejnil na sociálnej sieti primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

„Vyzerá to tak, že situácia aj šírenie ochorenia COVID-19 sa upokojuje. Myslím si, že najdôležitejšia je disciplína – nosenie rúšok, dezinfekcia rúk a dodržiavanie rozstupov. Sú to veci, ktoré budú trvalo platiť a budú hlavným motorom boja proti ochoreniu,“ konštatoval primátor.

Mestská polícia v Banskej Bystrici, ktorá zabezpečovala verejný poriadok v blízkosti 68 odberných miest aj počas druhého kola celoplošného testovania, nezaznamenala žiadne problémy. Testovanie prebiehalo pokojne, občania chodili na odberné miesta postupne a disciplinovane. Informovali o tom v pondelok mestskí policajti na sociálnej sieti.

POZNÁME VÝSLEDKY TESTOVANIA Za dnešný druhý deň druhého kola plošného testovania sa prišlo v Banskej Bystrici otestovať...

Posted by Ján Nosko on Sunday, November 8, 2020
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM