Jakub Forgács Správy Samospráva

Primátor Nosko: Štát nás neberie ako partnerov, pripájame sa k štrajkovej pohotovosti

Dôvodom sú podľa primátora aktuálne návrhy z dielne rezortu financií týkajúce sa daňového bonusu, ale aj dlhodobý prístup štátu voči našim samosprávam.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nosko: Štát nás neberie ako partnerov, pripájame sa k štrajkovej pohotovosti
1
Galéria

Na protest proti pripravovaným vládnym zákonom, ktoré likvidujú samosprávy, sa Banská Bystrica pridala k ostatným mestám a obciam na Slovensku stiahnutím vlajky mesta na Námestí SNP na pol žrde. Primátor Ján Nosko o tom informoval na sociálnej sieti so slovami: „štát nás neberie ako partnerov, pripájame sa k štrajkovej pohotovosti.“

„Dôvodom sú aktuálne návrhy z dielne rezortu financií týkajúce sa daňového bonusu, ale aj dlhodobý prístup štátu voči našim samosprávam. Schválením navrhovaných opatrení sa mestá a obce nebudú môcť ďalej viac rozvíjať, ale naopak, budeme musieť obmedziť aj základné komunálne služby, ktoré plníme. Takýto stav v prvom rade negatívne ovplyvní život všetkých obyvateľov, ktorí sa oprávnene dožadujú lepších ciest a chodníkov, nových škôlok a škôl, vyššej bezpečnosti na uliciach a pod.,“ vysvetlil.

„Žiadame štát, aby nás prizýval k legislatívnym procesom, ktoré sa nás bytostne týkajú, aby s nami komunikoval, a najmä počúval naše argumenty,“ dodal so slovami, že bez vzájomnej komunikácie nie je možné, aby samosprávy fungovali dlhodobo a udržateľne, v prospech svojich obyvateľov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Banská Bystrica je v štrajkovej pohotovosti
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM