Michal Majer Rôzne

Primátor navštívil zariadenia na Belvederi

14. marca 2011 navštívili primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola a banskobystrický diecézny biskup Rudolf Baláž sociálne a zdravotnícke zariadenia Domu Božieho milosrdenstva a Mammacentrum sv. Agáty ProCare v Banskej Bystrici. Témou stretnutia b

Prvá oficiálna návšteva primátora Petra Gogolu v týchto zariadeniach bola odpoveďou na pozvanie Mons. Rudolfa Baláža, aby sa oboznámil s hospicom, domovom sociálnych služieb a materskou školou v sociálno – zdravotníckom komplexe DOM Božieho milosrdenstva. Diecézneho biskupa sprevádzali predstavitelia biskupského úradu. V rámci návštevy sa oboznámili s personálom, kapacitou a zariadeniami modernej nemocnice špecializovanej na diagnostiku a liečbu nádorových ochorení prsníka Mammacentrum sv. Agáty ProCare.

„Ako primátor Banskej Bystrice som hrdý na to, že takéto zariadenia máme na území mesta,“ uviedol Peter Gogola. Vyjadril spokojnosť s kvalitou špecializovanej nemocnice i sociálno-zdravotníckeho komplexu, ktoré svoje služby poskytujú osobám bez rozdielu vierovyznania. „Je to najkrajšie posolstvo ekumenizmu, aké mohla Katolícka cirkev na území mesta uskutočniť,“ dodal primátor Peter Gogola.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM