Michal Majer Rôzne

Primátor dnes privítal delegáciu zo Šanghaja

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola sa dnes na pôde historickej budovy Radnice na Námestí SNP stretol s deväťčlennou delegáciou zo Šanghaja. Hlavnou témou rokovaní boli možnosti ďalšieho rozvíjania odkazu významného banskobystrického rodáka,

V delegácii boli zastúpení členovia Šanghajskej ľudovej asociácie pre priateľstvo so zahraničím, šanghajskej knižnice i predstavitelia obchodnej spoločnosti so sídlom v Šanghaji. „Záleží nám na tom, aby náš slávny rodák, výnimočný tvorca mrakodrapov Paríža východu, získal pozornosť, akú si právom zaslúži. Som rád, že na dnešnom rokovaní nechýbal ani režisér Ladislav Kaboš, ktorý v dokumentárnej snímke Zmenil tvár Šanghaja, zobrazil život Ladislava Hudeca,“ povedal po rokovaní primátor Peter Gogola.

Wang Xiaoshu, výkonný viceprezident Šanghajskej ľudovej asociácie pre priateľstvo so zahraničím zdôraznil, že pre nich je rok 2013, kedy si pripomenieme 120. výročie narodenia Ladislava Hudeca, dôležitým medzníkom. „Našou ambíciou je zrekonštruovať v Šanghaji Centrum Ladislava Hudeca v priestoroch jeho bývalej vily.“ Členovia zahraničnej delegácie sa dnes v Banskej Bystrici stretli aj s riaditeľkou Štátnej vedeckej knižnice Oľgou Laukovou, pozreli si rodný dom Ladislava Hudeca na Skuteckého ulici a položili vence k jeho hrobu na evanjelickom cintoríne.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM