Monika Obrtalová Rôzne

Primátor bude mať nový poradný orgán

Dnes sa na pôde mestského úradu stretli predstavitelia neziskových organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, aby spoločne s primátorom našli cestu k užšej vzájomnej spolupráci a lepšej komunikácii. Primátor prisľúbil „neziskovkám“ nielen finanč

„Mimovládne organizácie považujem za veľmi významné a potrebné. Ak však s nimi má mesto aktívne spolupracovať, musí dokonale poznať ich problémy a vedieť, kto to je,“ povedal na úvod krátkeho brífingu tesne po rokovaní s neziskovými organizáciami primátor krajského mesta Peter Gogola. //„Na základe podnetných návrhov zo strany „neziskoviek“ sme sa rozhodli vytvoriť poradný orgán, s ktorým budeme spoločne riešiť problémy, ale aj hľadať námety na vytváranie spoločných tém,“ //vysvetlil Gogola, podľa ktorého by mal poradný orgán začať fungovať do jedného mesiaca. Zložený bude zo šiestich členov, z ktorých každý bude reprezentovať určitú oblasť neziskových organizácií.

Poradný orgán by mal byť nielen mostom medzi magistrátom a organizáciami pôsobiacimi v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale mal by uľahčiť aj komunikáciu medzi samotnými „neziskovkami“ a vedúcimi jednotlivých odborov. „Napríklad organizácie pracujúce s rómskymi komunitami alebo s dlhodobo chudobnými ľuďmi budú môcť rýchlejšie a lepšie komunikovať so šéfkou sociálneho oddelenia,“ vysvetlila princíp pomoci poradného orgánu Beata Hirt z Komunitnej nadácie Zdravé mesto. Keďže sa však mimovládne organizácie boria nielen s problematikou nedostatočnej komunikácie, ale aj nízkymi príjmami, mesto bude musieť zasiahnuť aj v tomto smere. „V budúcnosti plánujeme vytvoriť aj grantovú schému na podporu neziskových organizácii na území mesta. To však budeme riešiť až po skonsolidovaní súčasnej ekonomickej situácie, ktorá stále nie lichotivá,“ uzavrel primátor.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM