Monika Obrtalová Rôzne

Príď sa aj ty „hecnúť“ do Sásovej!

Na najväčšom bystrickom sídlisku dnes odštartovala akcia s názvom Tvorbou proti rasizmu, ktorá v sebe spája pouličné umenie a graffiti show, ale aj športové vyžitie najrozmanitejšieho druhu vďaka podujatiu Hecni sa! Práve spomínanú akciu si dnes napl

„Ide už o druhý ročník tohto podujatia a cieľom je premeniť Sásovú na akýsi sídliskový tábor. V podstate tu toho pre deti veľa nie je a aspoň takto sme im chceli ponúknuť možnosť zabaviť sa,“ vysvetľuje jeden z organizátorov podujatia Radovan Rumanovič. „Ak by sa chceli nejako športovo vyžiť, museli by ísť do tábora alebo na nejakú dovolenku, ale mnohí na to nemajú peniaze. Tu im ponúkame priestor, kde sa môžu dosýta vyskákať a majú to takpovediac priamo pod nosom,“ smeje sa Rumanovič.

Akcia Hecni sa! je rozdelená do dvoch blokov. Prvý prebieha v doobedňajších hodinách, teda od 10.00 do 12.00 hodiny a je určený pre deti. Poobede od 16.00 do 19.00 hodiny je zasa prichystaný program pre mladých. „Pre deti máme pripravené rôzne loptové súťaže, tenis, futbal, basketbal, ale aj trampolínu, slag line alebo twister,“ láka deti na podujatie Rumanovič. „Pre starších máme napríklad skákajúce topánky na pružinách, lacrosse a plánujeme aj futbalový turnaj. V piatok sa zasa môžu tešiť na koncerty troch kapiel,“ pokračuje organizátor.

Cieľom celej akcie je spríjemniť deťom a mladým posledné dni strávené mimo školských lavíc. Okrem štyroch dní plných zábavy a športovania sa môžu v sobotu prísť pozrieť na streetartové umenie a graffiti show výtvarníkov z celého Slovenska. Práve takouto nenásilnou výtvarnou formou chcú organizátori podujatia poukázať na problematiku vzťahov medzi ľuďmi rozličnej pleti a rôznych národností.

moo

Príď sa aj ty „hecnúť“ do Sásovej!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM