Jakub Forgács Správy

Pribudlo vyše STO nových prípadov: Pozitívnych odhalili aj v 4 okresoch Banskobystrického kraja

Slovensko má trojciferný prírastok prípadov koronavírusu, sedem z nich aj v Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Pribudlo vyše STO nových prípadov: Pozitívnych odhalili aj v 4 okresoch Banskobystrického kraja
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku za pondelok pribudlo 111 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 34 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 7 578 RT-PCR vyšetrení a 9 592 antigénnych testov. Na svojej facebookovej stránke o tom v utorok informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 355 086 za predchádzajúci deň pribudlo 2 526 očkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 2 131 331 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 3 437 ľudí,“ uviedol rezort.

V 4 okresoch kraja

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Košickom kraji (33), nasleduje Bratislavský (21), Prešovský (16), Nitriansky (13), Žilinský (11), Banskobystrický (7), Trenčiansky(6) a Trnavský (4). „Je medzi nimi 50 mužov a 61 žien,“ upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe konkretizovalo, že nové prípady v kraji pribudli v okresoch Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno (po 2) a Lučenec (1).

Znamená to, že nulu PCR pozitívnych majú okresy Detva, Krupina, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Hospitalizovaných ubudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 68 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 48 ľudí. „Na JIS sú siedmi pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyri osoby,“ upresnil rezort.

Ako dodáva MZ SR, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 nevzrástol. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 547 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálny Covid automat.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM