Monika Obrtalová Krimi

Pri tragickej dopravnej nehode zahynul 57-ročný lekár

Včera vo večerných hodinách došlo na sídlisku Sásová k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili autobus mestskej hromadnej dopravy, osobný automobil a sanitka. Podľa oficiálnych informácií sa pri nehode zranilo 8 ľudí a jedna osoba zomrela.

K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok o 19:45 hodine na križovatke ulíc Ďumbierska a Nová cesta do Sásovej. Podľa predbežných informácii, výpovedí svedkov a úvah pri vyšetrovaní, 44-ročná vodička vozidla Citroen pri vychádzaní na hlavnú cestu v smere z ulice Ďumbierskej na Novú cestu do Sásovej nedala prednosť v jazde zľava prichádzajúcemu vozidlu záchrannej zdravotnej služby, ktoré malo zapnuté zvláštne výstražné znamenie, pričom došlo k zrážke sanitky s prednou časťou jej vozidla. Sanitku následne odhodilo doľava, kde čelne narazila do oproti idúceho autobusu. Po čelnej zrážke odhodilo sanitku vľavo na chodník, pričom predná časť vozidla zostala narazená do prednej časti autobusu, ktorý taktiež následkom nárazu na ceste otočilo.

„Pri dopravnej nehode došlo k smrteľnému zraneniu 57-ročného lekára rýchlej zdravotnej pomoci. 30-ročný vodič sanitky, ako aj ďalší spolujazdec v sanitke utrpeli ťažké zranenia, ktorých rozsah zatiaľ nebol ustálený. Vodič sanitky je hospitalizovaný v banskobystrickej nemocnici a podľa posledných informácií sa jeho zdravotný stav zlepšil,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Ako ďalej pokračovala, došlo tiež k ľahkým zraneniam cestujúcich v autobuse. Podľa doterajších informácii sa v autobuse ľahko zranilo 5 osôb. Ďalej došlo k ľahkému zraneniu 58-ročnej spolujazdkyne vo vozidle Citroen.

Pri dopravnej nehode požitie alkoholických nápojov u vodičky vozidla Citroen zistené nebolo. Vodičke bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Celková škoda na vozidlách je približne 31-tisíc EUR. Na miesto nehody bol prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy. Polícia miesto nehody počas celej noci dokumentovala. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, z ktorého dnes obviní 44-ročnú vodičku z Banskej Bystrice.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica Foto: TASR

Pri tragickej dopravnej nehode zahynul 57-ročný lekár
1
Galéria
havarka
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM