Jakub Forgács Krimi

Pri hrozivej nehode skončilo auto na streche: Policajti prezradili príčinu, FOTO

62-ročný vodič osobného auta podľa slov polície zišiel mimo cesty, nabehol na začiatok zvodidiel, následkom čoho sa auto prevrátilo na strechu. Ako došlo k nehode?

Ilustračný obrázok k článku Pri hrozivej nehode skončilo auto na streche: Policajti prezradili príčinu, FOTO
3
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici v nedeľu riešila dopravnú nehodu, ktorej príčinou bola únava. Informovali o tom krajskí policajti na svojej facebookovej stránke.

Auto skončilo na streche

„62-ročný vodič osobného auta z uvedeného dôvodu zišiel mimo cesty, nabehol na začiatok zvodidiel, následkom čoho sa auto prevrátilo na strechu,“ píšu muži zákona.

„Vodiča po nehode len jednorazovo ošetrili a jeho spolujazdkyňa sa nezranila. No nie vždy tieto nehody končia len takýmito následkami,“ upozorňujú policajti.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii!

Policajti varujú

Väčšina ľudí vie, ako je nebezpečné riadiť auto pod vplyvom alkoholu, ale neuvedomuje si, že riadenie pri ospalosti a únave môže mať rovnako fatálne dôsledky. Unavený vodič za volantom sa chová a reaguje rovnako ako vodič, ktorý má v krvi približne jedno promile alkoholu. Jeho počínanie je rovnako nezodpovedné, ako keby sadal za volant opitý.

Pri prvých náznakoch únavy by mal vodič okamžite zastaviť. Pár sekúnd, počas ktorých človek za volantom úplne vypne, môže mať katastrofálne následky, ktoré si vodič a spolucestujúci môžu niesť po zvyšok života. Unavený vodič má zníženú pozornosť, neskoro reaguje a má tiež zhoršenú koordináciu pohybov. To všetko môže viesť k tomu, že buď sám

Najúčinnejším opatrením je uvedomenie si tohto rizika – teda zastaviť, oddýchnuť si a nabrať nové sily!

V OBRAZOCH: Auto po nehode skončilo na streche
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM