Jakub Forgács Krimi

Pri Bystrici zastavili Peugeot. Vodič nafúkal, spolujazdkyňa zaútočila na policajta

Toto policajti veru nečakali! V aute bez funkčného svetlometu bol podľa mužov zákona opitý vodič a agresívna spolujazdkyňa.

Ilustračný obrázok k článku Pri Bystrici zastavili Peugeot. Vodič nafúkal, spolujazdkyňa zaútočila na policajta
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa ženu (20) z okresu Brezno. „V utorok (27.2.) obvinená použila násilie voči zasahujúcemu policajtovi,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Policajná hliadka v čase o 15:20, na ceste I/66 v obci Slovenská Ľupča, zastavila osobné motorové vozidlo Peugeot 207 z dôvodu nefunkčného ľavého svetlometu. Následne po zastavení vozidla, obvinená vystúpila z miesta spoza vodiča, nadávala, bránila výkonu služobnej činnosti, pričom neskôr zaútočila na jedného z policajtov,“ pokračovala hovorkyňa.

„Päsťami ho udierala do hrude, krku a tváre, útok vykryl tak, že ju zatlačil k služobnému vozidlu a spolu s kolegom použili donucovacie prostriedky hmaty, chvaty a priloženie pút. Obvinená sa stále správala agresívne, hádzala sa o zem a nohami kopala okolo seba,“ povedala Faltániová so slovami, že nakoľko bola pod vplyvom alkoholu a neovládala svoje konanie, policajti privolali aj rýchlu zdravotnú pomoc. Záchranka ženu previezla do nemocnice, kde zostala hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení.

„Vodiča (35) vozidla z Brezna vyzvali, aby predložil svoje doklady aj doklady od vozidla a následne bol podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu. V dychu mu namerali 0,34 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 0,71 promile,“ dodala policajná hovorkyňa. Keďže sa vodič dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ďalšia jazda mu bola zakázaná. Za skutok, ktorého sa obvinená dopustila voči policajtovi, hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM