Marcel Mojžiš Krimi

Prevoz Dušana Cinkotu: Herec zmenil basu, 8 rokov si odpyká v Ružomberku

Dušan Cinkota už nesedí v bratislavskom Justičnom paláci. Rodáka z Banskej Bystrice previezli do Ústavu na výkon trestu v Ružomberku. Práve v tomto väzení si odpyká osemročný trest odňatia slobody.

O prevoze Dušana Cinkotu informoval portál Čas.sk. Herec odvtedy, čo sa ešte v decembri sám zrazu objavil v Bratislave, sedel za mrežami bratislavského Justičného paláca. Muži zákona tak po Cinkotovi následne ukončili pátranie.

Herca začali hľadať po tom, ako polícia v Banskej Bystrici dostala príkaz na jeho dodanie do väzby, no na mieste trvalého bydliska ho nenašla. Krajský súd v Bratislave 5. decembra uznal Cinkotu za vinného z drogovej trestnej činnosti a poslal ho na osem rokov za mreže. Cinkota sa potom zdržiaval na neznámom mieste.

Za umelca sa postavilo viacero jeho kolegov, ktorí bojujú za jeho prepustenie z basy petíciou. Prostredníctvom nej signatári žiadajú prezidenta Ivana Gašparoviča, aby udelil Cinkotovi milosť. Petíciu rozbehol herec Andy Hryc. Okrem Hryca hlavu štátu o milosť pre Cinkotu žiada napríklad herec Pavol Topoľský, spevák Marián Greksa, podpredseda Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Pavol Múdry či bývalý novinár Karol Lovaš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM