Jakub Forgács Šport

Preteky psích záprahov spoznali víťazov: V najsledovanejšej kategórii exceloval majster sveta

Desiatky mašérov so svojim psíkmi a tisíce divákov prilákali medzinárodné preteky psích záprahov Visegrad Cup 2015. Obľúbené podujatie na lyžiarskom štadióne v Králikoch už spoznalo aj víťazov jednotlivých kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Preteky psích záprahov spoznali víťazov: V najsledovanejšej kategórii exceloval majster sveta
Zdroj: TASR

Po druhom kole medzinárodného podujatia pretekov psích záprahov Visegrad Cup 2015, ktoré v nedeľu pokračovalo na lyžiarskom štadióne v obci Králiky (okr. Banská Bystrica), sú už známi víťazi. Ako informovali organizátori, v najsledovanejšej kategórii zvíťazil poľský majster sveta Igor Tracz, ktorý so svojím štvorzáprahom zabehol 7,5-kilometrový okruh za 17 minút. Divácky atraktívnou boli aj osemzáprahy, v ktorých dominovali Maďari.

Na víkendovom podujatí na Králikoch sa zúčastnilo 20 mašérov zo šiestich európskych krajín. Organizátori pôvodne očakávali asi 40 súťažiacich, podľa riaditeľa pretekov Branislava Slaného sa však pod neúčasť niektorých podpísali chrípky, navyše, v tomto termíne mnohí aj štartovali na majstrovstvách Európy. Podujatie na Králikoch sa pôvodne malo uskutočniť v januári. Tento termín bol náhradný.

Visegrad Cup zorganizovali mesto Banská Bystrica, obec Králiky, Slovenský klub severských a japonských plemien a Správa športových a telovýchovných zariadení mesta. Súťažiaci so záprahmi pretekali v šprinte na 7,5 a 10,5-kilometrovom okruhu.

Na budúci rok by sa na Králikoch mali uskutočniť majstrovstvá Európy, ktoré už podľa Slaného potvrdila Medzinárodná federácia športu psích záprahov (FISTC). Podporu tomuto podujatiu prisľúbil i banskobystrický primátor Ján Nosko.

Foto: ilustračné

Králiky hostili medzinárodné preteky psích záprahov
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM