Martin Károly Rôzne Rôzne

Prestížnu značku kvality SK získala aj horčica Unica

Len 69 slovenských potravinárskych výrobcov sa môže pochváliť ZNAČKOU KVALITY SK. Od roku 2011 do prestížneho klubu pribudol aj výrobca horčice a pochutín UNICA holding, s.r.o. Žilina, s výrobnou prevádzkou v Žiari nad Hronom.

/PR/ Už sedem rokov sa stretávame v našich obchodoch s potravinami označenými logom „ZNAČKA KVALITY SK“, ktoré sa odlišujú od ostatných výrobkov hlavne vyššou kvalitou. Značka kvality SK vznikla v roku 2004 za účelom podpory spotreby domácej potravinovej produkcie v rozvíjajúcom sa konkurenčnom prostredí po vstupe Slovenska do Európskej únie.

Ocenenie si veľmi vážime. Verím, že naše produkty budú oslovovať aj naďalej všetkých zákazníkov, ktorí dávajú prednosť kvalitným slovenským výrobkom,“ tvrdí konateľka eseročky UNICA holding, Ing. Andrea Baranová. Spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2004 má 11 zamestnancov. Dokáže ale vyprodukovať kvalitnú horčicu všetkých druhov nielen pre malých zákazníkov ale aj pre veľké obchodné reťazce. „Kvalitnejšie vyrábame najmä na základe výmeny technologických zariadení a úplnej rekonštrukcie a modernizácie výrobných liniek,“ vysvetľuje ďalej Ing. Baranová.

Po vzore ostatných členských štátov EÚ aj Ministerstvo pôdohospodárstva SR zahájilo program s názvom „Národný program podpory poľnohospodárskych výrobkov a potravín Značka kvality SK“, ktorého cieľom je upriamiť pozornosť slovenských spotrebiteľov na kvalitné domáce potraviny a uľahčiť im tak rozhodovanie pri nákupoch v pestrej ponuke domácich, ale aj zahraničných potravinárskych výrobkov.

Spoločnosť UNICA holding s.r.o. vyrába horčice všetkých radov. V regáloch obchodov nájdete s týmto označením horčicu plnotučnú aj kremžskú, vrátane prémiových radov. „Našim hlavným cieľom je vyrábať výrobky vyššej kvality za primerané  ceny a postupne je našou víziou vyvážať naše výrobky aj do zahraničia,“ dodáva k stratégii firmy Ing. Baranová.

Zástupcovia spoločnosti UNICA holding s.r.o. si toto prestížne ocenenie prebrali z rúk ministra pôdohospodárstva SR Zsolta Simona, 21. januára 2011. Značka kvality SK je pri každom výrobku platná 3 roky.

[link=http://www­.unicaholding­.eu/horcica-plnotucna.php]Pro­dukty spoločnosti UNICA[/link]

/mak/

Unica
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM