Monika Obrtalová Rôzne

Prestavba Slovenky sa podľa odhadov začne v auguste

Prestavba bývalého textilného závodu Slovenka na Striebornom námestí v Banskej Bystrici sa zatiaľ nezačala realizovať kvôli prebiehajúcim výberovým konaniam a dokumentom, ktoré bolo potrebné v súvislosti s rekonštrukciou schváliť. Zmena by však mala

//„Momentálne sme pred ukončením výberového konania na generálneho dodávateľa, subdodávateľov a finišuje aj projektová príprava objektu. Súbežné s týmito záležitosťami bežia aj súvisiace povoľovacie konania, najmä čo sa týka rozhodnutia o umiestnení stavby a získanie stavebného povolenia. Začiatok reálnej výstavby teda odhadujem na august tohto roka,“ //vyjadril sa k aktuálnej situácii výstavby polyfunkčného objektu Slovenka Resort jej generálny riaditeľ Stanislav Líška.

V projekte sa počíta najmä so zmenou dopravnej situácie v okolí objektu kvôli neprehľadnej situácii mestskej hromadnej dopravy.// „Kvôli bezpečnostným predpisom sme boli nútení vyriešiť aj otázku dopravy. Ľudia tu prebiehajú z jednej strany na druhú, a preto sme autobusové zástavky premiestnili do nových lokalít. V smere na Štadtlerovo nábrežie bude nová zástavka spolu s odbočovaním pruhom vybudovaná na Bottovej ulici. Autobusová zástavka v smere na sídlisko Sásová bude len premiestnená v rámci Strieborného námestia o niekoľko metrov ďalej,“// hovorí Líška o vyriešení dopravnej situácie v tejto lokalite. V rámci projektu prestavby Slovenky bude vybudované aj parkovisko pred hotelovou časťou, ktorá smeruje do Strieborného námestia. Priamo pod areálom by malo vzniknúť 233 parkovacích miest. V samostatnom parkovacom dome, ktorý bude v zadnej časti objektu, bude 66 až 110 parkovacích mi­est.

Okrem dopravnej situácie počíta projekt aj s oddychovou zónou pre peších, do ktorej bude zahrnutá aj riečka Bystrica.„Vybu­dujeme tu pešiu promenádu, čiže sprístupníme ľavý breh potoka Bystrica peším, ktorí prechádzajú od Fakulty financií a Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Tento prúd chodcov chceme presmerovať na ľavú stranu potoka, tým pádom samotné nábrežie ožije,“ hovorí na záver Líška. Celý projekt je rozplánovaný na dve etapy. V prípade, že sa výstavba prvej etapy začne už o dva mesiace, ukončená by mala byť v novembri 2011. Výstavba hotelovej veže, ktorá je súčasťou druhej etapy výstavby, by potom mala začať v roku 2012.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM